DomovNoviceV Kopru premiera socialnega eksperimenta Gledam (ne) vidim

V Kopru premiera socialnega eksperimenta Gledam (ne) vidim

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Primorsko svetovalno središče sta v začetku novembra, v sodelovanju z Društvom naprednih obrambno-borilnih metod (DNOBM) in Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) izvedla socialni eksperiment v Kopru.

Naj spomnimo, da so s tokratnim eksperimentom v okviru obeležitve mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami, preverjali odzive posameznikov na nasilje v javnosti.

Predstavitev in premierno predvajanje eksperimenta »Gledam, (ne) vidim« bo v sredo, 22. novembra 2017, ob 17. uri v Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27 v Kopru. Že pred časom so vam predstavili video teaser, ko moški napade žensko, tokrat pa vam predstavljajo teaser, ko ženska napade moškega.

Poleg zanimive predstavitve filma pa vse navzoče čaka še okrogla miza katere moderator bo psiholog Matic Munc, zunanji strokovni delavec na PRIMSS-a in vodja eksperimenta. Njegovi gostje bodo filozof dr. Ernest Ženko, redni profesor na Univerzi na Primorskem, dr. Jasna Podreka, predstavnica Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja in Aleksandar Pašić, predstavnik DNOBM (Association of Advanced Defense & Fighting Methods).