DomovNoviceV Kopru vrhunski glasbeni vikend

V Kopru vrhunski glasbeni vikend

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) v okviru svetovnega dneva zborovskega petja, ki se obeležuje 3. decembra, ter ob zaključku Carpaccievega leta za ljubitelje glasbe in petja pripravlja dva vrhunska koncertna dogodka.

V okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices bosta v soboto, 2. decembra 2017, ob 20. uri v cerkvi sv. Bassa v Kopru nastopila rovinjska Klapa Valdibora pod vodstvom Danijela Dražića in domač Oktet Aljaž, ki ga vodi Matej Lazar. Klapi se bosta predstavili s pestrim programom slovenskih, hrvaških in istrskih ljudskih pesmi, z dalmatinskimi pesmimi, gospel glasbo, deli slovenskih skladateljev ter raznimi priredbami popevk.

V nedeljo, 3. decembra 2017, bo ob 10. uri v Stolnici Marijinega vnebovzetja na Titovem trgu v Kopru ob zaključku Carpaccievega leta darovana maša, na kateri bo zapel Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, spremljali pa ga bosta Nena Rion na klavirju in Mia Kristan na kahonu. Poleg izvedbe del slovenskih skladateljev, bo na maši prvič predstavljeno delo Missa pro Juventute mladega skladatelja in nekdanjega APZ-jevca Tineta Beca.

Obeta se vrhunski glasbeni vikend, ne zamudite ga. Vstop na oba dogodka je prost.

Vabljeni!