DomovNaši krajiV Kopru zapore cest zaradi prireditve Ironman

V Kopru zapore cest zaradi prireditve Ironman

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 22. septembra, bodo Koper in širše območje slovenske Istre preplavili triatlonci, ki se bodo v sklopu prireditve I Feel Slovenia Ironman 70.3 spopadli s športnimi izzivi. Ob tej priložnosti se obetajo spremembe prometnega režima in zapore cest.

Istrski polovični ironman – sestavljen je iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka – ostaja namenjen rekreativcem, ki pa si lahko s skupno uvrstitvijo do 40 mesta zagotovijo nastop na svetovnem prvenstvu 2020 v Novi Zelandiji. Trasa letošnjega Ironmana ostaja skoraj nespremenjena, plavalni del bo v Kopru, kolesarski del bo vodil čez Luko Koper, Ankaran, v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Kubed, Gračišče, Sveti Anton, Marezige, Vanganel in nazaj do Kopra, kjer se nato začenja zadnja preizkušnja, na kateri bodo tekači premagovali 21 kilometrov dolgo razdaljo od Kopra, ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja.

V primerjavi z lanskim letom bo letošnji štart v nedeljo, 22. sptembra, ob 9. uri. Prvega tekmovalca v cilju pričakujejo okoli 13. ure, zadnji pa naj bi letošnji Ironman sklenil okrog 18. ure.

Ciljna ravnina je na sprehajališču Mestne občine Koper, kjer gledalci lahko navijajo za tekače in jih spodbujajo, kar je še kako potrebno zadnjih nekaj metrov tega zahtevnega izziva. Ker je cilj tik ob morju, bodo triatlonci nagrajeni z izjemno lepim in privlačnim razgledom ter čudovitim prostorom za sprostitev po tem, ko se bodo soočili z lastnimi omejitvami na svetovno znanem izzivu.

Izola bo že danes, 21. septembra, gostila tek za najmlajše Ironkids, zato bo med 16. in 19. uro zaprto Sončno nabrežje. Obsežnejše zapore cest pa se na območju Mestne občine Koper, Občine Ankaran, Občine Hrpelje-Kozina in Občine Izola obetajo jutri, 22. septembra, med 8. in 18. uro. Podrobnosti o poteku športnega dogodka in uraden pregled cestnih zapor po odsekih so objavljene tudi na spletni povezavi.

Organizatorji občanke in občane mestnega jedra in zalednih krajev, po katerih je speljana trasa Ironmana, prosijo za razumevanje, udeležence v prometu pa za strpnost ter dosledno spoštovanje prometne signalizacije in navodil rediteljev.