DomovNoviceV Mali loži je na ogled razvojni načrt Ukmarjevega trga

V Mali loži je na ogled razvojni načrt Ukmarjevega trga

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Od danes je v Mali loži pod volti Pretorske palače v organizaciji Avtomatik Delovišča na ogled Projekt Previs, razvojni plan Ukmarjevega trga. Hkrati bo v sklopu razstave predstavljena tudi projekcija kratkega filma Ona, Oni, On. Ogled razstave bo možen vse do torka, 14. novembra.

Začasna uporaba Ukmarjevega trga v Kopru je eksperiment, ki spodbuja participatorno načrtovanje skupnostnih urbanih prostorov v mestu. S procesom taktičnega in performativnega urbanizma so se med študijskim letom srečevali študenti in študentke oddelka Vizualne umetnosti in oblikovanje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem pod mentorstvom doc. dr. Boštjana Bugariča. Proces raziskovanja je potekal v zimskem semestru študijskega leta 2022/23. V Mali loži je tako na ogled postavljenih pet vsebinskih razvojnih scenarijev za Ukmarjev trg in raziskava s popisom vodnjakov v mestnem jedru Kopra ter kratek igrani film.

Pri projektu Previs so sodelovali študenti in študentke oddelka Vizualne umetnosti in oblikovanje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem: Benedikt Ana, Bratušek Jakob, Gjorgjievska Iva, Hajšek Neža, Kante Stefanie, Kustec Levičar Neli, Petrov Isidora, Pibernk Erik, Pregelj Svit, Pucer Tinkara, Stević Danaja, Strniša Magdalena, Šifrar Blažka, Špur Lan in Weber Ela.

Projekcija kratkega igranega filma Ona, Oni, On avtorice Blažke Šifrar in Črtomirja R. Josipoviča bo v Mali loži v četrtek, 9. novembra, ob 18. uri.

Projekt je nastal v sodelovanju z Mestno občino Koper, Obalnimi galerijami Piran, Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem – oddelkom Vizualne umetnosti in oblikovanje, Avtomatik Deloviščem in KUD C3.

Foto: MOK, Avtomatik Delovišče