DomovNoviceVabljeni na uvodno konferenco projekta ECO2SMART

Vabljeni na uvodno konferenco projekta ECO2SMART

Naši krajiNoviceObvestilaPogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek, 14. novembra, bo v Središču Rotunda v Kopru potekala uvodna konferenca projekta ECO2SMART. Dogodek se bo začel s predstavitvijo projekta in novinarsko konferenco, sledila bo predstavitev primerov dobrih praks ekosistemskih rešitev za prilagajanje podnebnim spremembam.

V projektu, ki bo trajal do avgusta 2025, nastopa Mestna občina Koper kot vodilni partner. Projekt ECO2SMART spodbuja aktivno ozaveščenost državljanov glede zmanjševanja vpliva podnebnih sprememb in tveganj naravnih nesreč z uporabo ekosistemskih rešitev.

Na osnovi tega ima Mestna občina Koper cilj krepiti odpornost obalnih območij, vključenih v projekt, tako bo v času projekta izvedla investicijo v urejanje odvodnega sistema območja Semedelske Bonifike v Kopru. V sklopu tega bo urejen zadrževalnik, ki bo predstavljal izravnalni oz. omilitveni ukrep v smislu zagotavljanja ustrezne poplavne varnosti obravnavanega območja.

Projekt ECO2SMART sofinancira Evropska unija v okviru programa Interreg VI-A Italija Slovenija 2021-2027, njegova skupna vrednost znaša 719.954,24 EUR.

Več informacij uvodne konference najdete na povezavi.

Foto: Projekt ECO2SMART