DomovNaši krajiZaključena sanacija v avgustovskem neurju prizadete OŠ Šmarje

Zaključena sanacija v avgustovskem neurju prizadete OŠ Šmarje

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

OŠ Šmarje pri Kopru je s pomočjo donacije Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov uspešno odpravila poškodbe stavbe in neposredne okolice, ki so jih povzročile vremenske ujme v avgustu. Zaključena obnovitvena dela, ki so zajela obnovo strehe, ograje in zunanjih reflektorjev na šolskem igrišču, sta si v spremstvu ravnatelja Simona Dražiča ogledala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Gorenjska banka je po vremenskih ujmah v avgustu z donacijo v vrednosti 100 tisoč evrov omogočila sanacijo strehe, ograje in reflektorjev na OŠ Šmarje pri Kopru. Dela so potekala več kot mesec dni in bila uspešno zaključena v predvidenem roku. Po avgustovskih vremenskih ujmah je OŠ Šmarje pri Kopru prejela donacijo za obnovo kot druga po vrsti, pred tem je donacijo v vrednosti 100 tisoč evrov prejel tudi otroški vrtec v Mengšu.

Župan mestne občine Koper Aleš Bržan se je Gorenjski banki zahvalil za gesto, »ki pogreje srce«. Poudaril je, da je Gorenjska banka sama pristopila do občine in ponudila denarno pomoč, ki je bila poleg tega tudi hitra. Omenjena gesta je po besedah Bržana dokaz, da še obstajajo družbeno odgovorna podjetja in organizacije, ki so pripravljene pomagati.

Ob robu dogodka je župan v izjavi za medije spomnil tudi na požrtvovalnost tako kolektiva OŠ Šmarje kot gasilcev, ki so nesebično pomagali pri odpravi posledic avgustovskega neurja.

Predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak je izpostavil, da so zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti, zato so se tudi nemudoma odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čimprejšnjo obnovo. Ob tem zahvalil vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi.

Ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič pa je izpostavil simbolni pomen donacije. Ta je po njegovem v tem, da še obstajajo družbe, ki razumejo, »da izobraževanje ni strošek, ampak naložba v prihodnost«.

Svojo hvaležnost so izkazali tudi učenke in učenci Osnovne šole Šmarje pri Kopru, ki so v okviru šolskega pevskega zbora za goste pripravili pevski nastop.

Foto: MOK, Gorenjska banka