DomovNoviceV nedeljo ob Istrskem maratonu več cestnih zapor v Mestni občini Koper

V nedeljo ob Istrskem maratonu več cestnih zapor v Mestni občini Koper

Naši krajiNoviceObvestilaŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna bodo slovensko Istro spet preplavili tekači, saj bo na sporedu Luka Koper 10. Istrski maraton. Trase nedeljskih tekov bodo potekale tudi na območju Mestne občine Koper, zato bodo med 8.30 in 13. uro določene popolne in občasne zapore cest in ulic.

Ta konec tedna bo potekal jubilejni, že deseti Istrski maraton, tradicionalni praznik športa, predvsem teka. Gostitelj 10. Istrskega maratona bo piranska občina. Ljubitelji teka se bodo v nedeljo lahko pomerili na treh razdaljah: na maratonu Luke Koper, ki meri dobrih 42 kilometrov in ima 280 metrov višinske razlike, na MOL polmaratonu, ki meri dobrih 21 kilometrov z višinsko razliko 180 metrov, ter na rekreativnem teku, dolgem 10 kilometrov s 40-metrsko višinsko razliko.

Štartna točka bo v lucijskem Parku Sonce ob 8. uri za maraton Luke Koper, ob 10.15 pa za MOL polmaraton in za rekreativni tek.

Istrski maraton se sicer uradno začenja že v soboto s Kapkovimi otroškimi teki, na katerih bodo lahko tekli tudi najmlajši. Letošnja novost je tudi nordijska hoja, ki vključuje kilometer strmega vzpona na vrh Lucana, od koder je na 200 metrih nadmorske višine čudovit razgled na Portorož, Strunjan in Izolo. Tekači tokrat prihajajo iz 28 različnih držav, so na svoji Facebook strani zapisali organizatorji dogodka.

Občasne zapore cest v Mestni občini Koper

Da bi se izognili slabi volji, organizatorji vsem tekačem in drugim udeležencem priporočajo, da si predhodno ogledajo možnosti parkiranja na dan prireditve ter se na pot odpravijo pravočasno, saj je pričakovati zgostitev prometa. Delne ali popolne zapore cest bodo med drugim v Luciji, Portorožu, na Seči in v Kopru. Zaradi zapor v Kopru ne bosta delovali avtobusni postajališči Sv. Ana in Žusterna.

Podrobnosti o zaporah cest, ulic in o parkirnih mestih je mogoče prebrati na spletni strani Istrskega maratona.

Foto: Istrski maraton