DomovNoviceV novem obmorskem parku kmalu tudi gostinska ponudba

V novem obmorskem parku kmalu tudi gostinska ponudba

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Obmorski urbani park je minuli konec tedna na zelenih večnamenskih površinah gostil številne obiskovalce. V tem tednu bodo delavci Marjetice Koper asfaltirali dostopne poti, označili parkirna mesta in postavili stojala za kolesa, v drugi polovici junija bodo v neposredni bližini na voljo tudi gostinska ponudba in javne sanitarije.

Mestna občina Koper je med ustjem Badaševice in Žusterno uredila nov urbani obmorski park, namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa in oddihu. Na urejen skalomet je postavila velike betonske prefabrikate, na dveh mestih pa nasula prodec in tako poskrbela za varen dostop do morja. V tem tednu bodo delavci Marjetice Koper asfaltirali dostopne poti na parkirišče in označili parkirna mesta ter v parku postavili koše za smeti in pasje iztrebke.

Štirinožni ljubljenčki v obmorskem parku sicer niso dovoljeni, saj jim je občina namenila del parka, ki je bližje izlivu Badaševice, tam bodo urejeni tudi koši za pasje iztrebke. V parku bodo dnevno prisotni reševalci iz vode in reditelji, ki bodo ljudi opozarjali na to, da v parku ni dovoljeno taboriti, kuriti ognja oziroma požigati trave, uničevati drevja, hraniti živali, odlagati smeti, cigaretnih ogorkov in ostankov hrane.

Posebno pozornost bodo namenili tudi nadzoru nad uporabo kolesarske steze in sprehajalne poti. Po sprehajalni poti ob parku, ki je bila nekoč kolesarska steza, po novem ni več dovoljeno voziti s kolesi, občina je namreč za ta namen uredila kolesarsko stezo ob cesti Koper–Žusterna. Na to, da je sprehajalna pot odslej dovoljena le za sprehajalce, opozarjajo tudi znaki na začetku poti. Mestna občina Koper ob tem vse kolesarje opozarja, da je vožnja po sprehajalni poti prepovedana, ter jih prosi, naj upoštevajo prometno signalizacijo in splošne cestnoprometne predpise.