DomovNoviceV Tokio tudi s finančno pomočjo Mestne občine Koper 

V Tokio tudi s finančno pomočjo Mestne občine Koper 

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprske vrhunske športnice Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman in Veronika Macarol bodo konec julija odpotovale na olimpijske igre v Tokio in tam zastopale barve Slovenije. Kajakašici in jadralka, ki si na največjem tekmovanju želijo odmevnega rezultata, bodo na Japonsko odpotovale s finančno pomočjo Mestne občine Koper. Župan Aleš Bržan je namreč ob današnjem sprejemu pred občinsko stavbo vsaki podaril bon v vrednosti 5.000 evrov. 

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je vsem trem koprskim olimpijkam zaželel veliko športne sreče in uspehov. Lepe želje je podprl s tremi boni v skupni vrednosti 15.000 evrov, ki jim jih je podaril v imenu koprske občine. »Vemo, koliko truda in dela ste vložili v to. Olimpijske igre so zagotovo najvišja stopnica v karieri vsakega športnika. Zavedam se, kako zahteven finančni projekt je to, zato smo se na Mestni občini Koper odločili, da vas podpremo tudi finančno,« je vse tri športnice nagovoril župan.

Kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta sicer že pred dnevi potrdili, da sta pred odhodom na olimpijske igre, ki bodo v Tokiu med 23. julijem in 8. avgustom, odlično pripravljeni. V finalu evropskega prvenstva v Poznanju sta stopili na najvišjo stopničko na 200-metrski razdalji ženskih kajakaških dvojcev in se veselili prve zlate kolajne z evropskih ali svetovnih prvenstev.

»Občutki so bili fantastični. Zmaga na evropskem prvenstvu pomeni tudi odlično popotnico za olimpijske igre. Še nekaj dela naju čaka, a pripravljeni sva,« je ob obisku v prostorih koprske občinske uprave povedala Ponomarenko Janić, ki se je zahvalila Mestni občini Koper za pomoč: »Taka pomoč je vselej dobrodošla, saj so naši športi manj popularni in finančno bolj podhranjeni. Hvala vsem na koprski občini, predvsem pa hvala županu.« Kot je dodala Ostermanova, je cilj olimpijska medalja: »Cilj je jasno postavljen. Leta 2019 je bil uvrstiti se na OI, zdaj je to osvojitev kolajne.«

Tudi za jadralko Veroniko Macarol, ki nastopa skupaj s Pirančanko Tino Mrak, predstavljajo olimpijske igre velik izziv. »Dali bova vse od sebe, veliko bo odvisno od psihološke priprave, pa tudi pogojev, ki naju bodo tam pričakali. Ne želim napovedovati, na katero mesto ciljava, a zagotovo si želiva čim višje uvrstitve,« je izpostavila Macarolova.