DomovNoviceV oktobru se bo na potniškem terminalu privezalo rekordno število potniških ladij

V oktobru se bo na potniškem terminalu privezalo rekordno število potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec oktober napovedanih kar osemnajst prihodov potniških ladij, ki bodo v naše mesto na krovu pripeljale več kot 21 tisoč potnikov. Prav poseben dan za vse ljubitelje potniških ladij bo v četrtek, 5. oktobra, ko se bodo na potniškem terminalu privezale kar štiri potniške ladje ladjarja Azamara Club Cruises – Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit. V sklopu številnih prihodov pa bo največje zanimanje nedvomno požel tudi prihod največje potniške ladje Norwegian Epic, ki bo v osrčje mesta prvič pripeljala kar 4.100 potnikov.

Kot prva bo na potniški terminal v nedeljo, 1. oktobra, k nam iz Splita priplula potniška ladja Sirena, ladjarja Oceania cruises.

V torek, 3. oktobra, pričakujemo potnike iz potniške ladje Bolette, ladjarja Fred Olsen Cruise Line.

V četrtek, 5. oktobra, bo Koper ponovno gostil svetovni dogodek, edinstveno srečanje potniških ladij Azamara, kar pomeni, da bodo lahko ljubitelji potniških ladij od jutra pa vse do 23. ure na potniškem terminalu občudovali kar štiri potniške ladje, in sicer Azamara JourneyAzamara QuestAzamara Onward in Azamara Pursuit. 

Posebnost prihoda štirih potniških ladij nosi tudi velik pomen, saj z ladjami priplujejo tudi ugledni turistični novinarji z vsega sveta, ki nato obširno medijsko poročajo o edinstvenem dogodku v našem mestu. Ob letošnjem prihodu ladij Azamara bodo na Titovem trgu priredili ponovno Azamazing večer s koncertom Perpetum Jazzile.

Ni naključje, da je ladjar Azamara ponovno izbral naše mesto za prav posebno srečanje štirih potniških ladij Azamara. Koper je namreč že pred leti gostil vrhunske dogodke za njihove potnike pod imenom Azamazing. Gre za plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper širom po svetu, za katerega je zaslužna Mestna občina Koper, v imenu katere so dogovore z uglednimi ladjarji vodili Jana Tolja, družinsko vodena turistična agencija Atlas Express pod taktirko Janeza Mačka in predstavniki Luke Koper.

V nedeljo, 8. oktobra, pričakujemo potnike iz potniške ladje Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, ki bo v naše mesto priplula tudi v nedeljo, 22. oktobra.

V ponedeljek, 9. oktobra, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marina, ladjarja Oceania Cruises. Dan kasneje, pa bo v naše mesto iz Benetk priplula prvič potniška ladja Viking Saturn, ladjarja Viking Cruises, ki jo bomo gostili tudi v četrtek, 26. oktobra.

V sredo, 18. oktobra, pričakujemo potnike potniške ladje Seven Seas Splendor, ladjarja Regent Seven Seas cruises, ki bo k nam priplula prvič.

V soboto, 21. oktobra, bosta na potniškem terminalu privezani kar dve potniški ladji Viking Sea, ladjarja Viking cruises in manjša luksuzna potniška ladja Monet.

V ponedeljek, 23. oktobra, bo v naše mesto priplula potniška ladja Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise line. Le dan kasneje pa se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella cruises.

V soboto, 28. oktobra, bo naše mesto prvič gostilo največjo potniško ladjo doslej. To bo ladja Norwegian Epic, ki bo s 330 metri dolžine, na krovu pripeljala kar 4.100 potnikov, za katere skrbi več kot 1.700 članov posadke.

Kot zadnjo v mesecu oktobru pa na potniškem terminalu v nedeljo, 29. oktobra, prvič pričakujemo potniško ladjo Viking Neptune, ladjarja Viking Cruises.

Foto: MOK, Kleva films, Luka Koper, Norwegian Cruise line