DomovNoviceV poletnih mesecih prenovi dveh vrtčevskih enot

V poletnih mesecih prenovi dveh vrtčevskih enot

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo čez letošnje poletje poskrbela, da bodo njeni najmlajši občanke in občani jeseni zakorakali v prenovljene prostore vrtčevskih enot na Markovcu in v Rižani. Skupno bo za prenovi, ki bosta več kot 300 otrokom zagotovili bistveno boljše bivalne in izobraževalne pogoje, odštela skoraj 1,3 milijona evrov.

V ponedeljek, 3. junija, se začenja obnova notranjosti enote Markovec Vrtca Semedela, ki vključuje tudi dislocirane oddelke prvih razredov Osnovne šole Antona Ukmarja. Vrtec in dislocirani prostori OŠ Antona Ukmarja, ki jih skupno obiskuje 243 otrok, imajo dotrajane napeljave, ki ponekod puščajo, dotrajana je tudi nekatera oprema. Obnovo notranjosti objekta bo izvedlo koprsko podjetje Geoit, d. o. o., obsegala pa bo sanacijo sanitarij s kompletno obnovo vseh napeljav, menjavo tlakov na hodnikih in brušenje parketa. Izvajalec del bo zamenjal tudi grelna telesa, luči in notranja vrata ter objekt pobelil. Vrednost naložbe je ocenjena na skoraj 470.000 evrov. Otroci, ki bodo v poletnih mesecih gostovali v drugih vrtcih po občini in na OŠ Antona Ukmarja, se bodo v prenovljene prostore lahko vrnili predvidoma v drugi polovici avgusta.

Še bolj celovita prenova bo doletela Vrtec pri OŠ Dekani, enota Rižana. Naložba v skupni vrednosti nekaj več kot 815.000 evrov bo obsegala obnovitev fasade in strehe na starem delu stavbe, menjavo dela zunanjega in notranjega stavbnega pohištva ter prenovo dotrajane strojne in elektro napeljave. Izbrani izvajalec del, izolsko podjetje IGC PROJEKT, d. o. o., bo uredil še prezračevanje stavbe in ogrevanje ter hlajenje objekta. Vrtec bo dobil tudi novo kuhinjsko in ostalo opremo, izvajalec del pa bo uredil še zunanje površine vrtca. Obnova se bo začela sredi junija in bo trajala predvidoma štiri mesece. V tem času bodo štiri enote, ki skupno vključujejo 71 otrok, premeščene v prostore OŠ in vrtca Dekani, od septembra do predvidoma oktobra pa v Hišo kulture v Sv. Anton.

S prenovama vrtčevskih enot bo Mestna občina Koper zagotovila ustrezne delovne in bivalne pogoje za izvajanje predšolskega varstva otrok.

Foto: MOK