DomovNaši krajiOdprte prijave na poletno počitniško varstvo

Odprte prijave na poletno počitniško varstvo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletne počitnice so tik pred vrati, zato bo Mestna občina Koper tudi letos poskrbela za poletno počitniško varstvo. Znova bo potekalo na Osnovni šoli Koper, in sicer od 26. junija do 26. julija ter od 19. do 28. avgusta. Namenjeno je vsem učencem od prvega do petega razreda, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper in izven. Prijave so že odprte.

Poletno počitniško varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda osnovnih šol Mestne občine Koper in izven. Med počitniškim varstvom bo poskrbljeno za prehrano (malico, kosilo in popoldansko malico) in zanimiv ter pester program. V času varstva se bo namreč v prostorih Osnovne šole Koper, na njenih športnih in igralnih površinah, na mestnem kopališču ter na izbranih izletnih točkah izvajal program pod vodstvom učiteljev in drugih strokovnih delavcev, ki delujejo v okviru osnovne šole.

Starši lahko svoje otroke v poletno počitniško varstvo prijavijo z elektronsko prijavo na tej povezavi.

Na Osnovni šoli Koper bodo prijave sprejemali od danes, 3. junija, do ponedeljka, 10. junija, oziroma do zapolnitve vseh prostih mest.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper, devet evrov na dan oziroma 40 evrov na teden, za učence, ki obiskujejo osnovne šole izven MOK pa 20 evrov na dan oziroma 90 evrov na teden. Starši oz. skrbniki z veljavno odločbo o priznani pravici do otroškega dodatka od 1. do vključno 5. dohodkovnega razreda, ki so občani s stalnim prebivališčem v MOK, so upravičenci do občinske denarne socialne pomoči za kritje stroškov plačila poletnega počitniškega varstva v obsegu treh tednov. Vlogo morajo oddati na pristojni Center za socialno delo.

Več informacij je dostopnih na spletni strani OŠ Koper.

Foto: MOK