V prenovljeni Mali loži na ogled razstava Razglednice Kopra

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je z ureditvijo terase pod volti Pretorske palače bogatejši za nov razstavni in družabni prostor. Od jutri dalje bo tam na ogled prva razstava, in sicer bodo razstavljene fotografije različnih lokacij in točk Mestne občine Koper, ki so prepletene v tri sklope: mesto, morje in podeželje. Med 10. in 12. uro bo v lepem mestnem ambientu ob glasbeni podlagi priložnost za ogled razstave in tudi za klepet s koprskim županom Alešem Bržanom.

Mestna občina Koper je v minulih tednih temeljito prenovila Malo ložo, ki danes, v novi preobleki, predstavlja vez med zgodovino in sedanjostjo, med bogato zgodovinsko kulturno dediščino in mestnim utripom. Podjetje Geoit, d. o. o. je obnovilo dotrajan lesen strop, delno saniralo obstoječi omet in prostor na novo razsvetlilo. Delavci so nove luči pritrdili na kovinsko konstrukcijo, jo vpeli na strop in ob stene terase postavili kovinske razstavne panoje. Dva dodatna panoja sta tudi ob južni steni s polkrožnimi oboki. Vsa dela so se izvajala v skladu s pridobljenimi pogoji in soglasji Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je med potekom naložbe nadziral ustreznost opravljenega dela. Občina je za obnovo Male lože namenila približno 27.000 evrov.

Približno 100 kvadratnih metrov velik prostor bo do predvidoma septembra gostil prvo razstavo z naslovom Razglednice Kopra. Gre za fotografije, ki prikazujejo preplet mesta, morja in podeželja. Koprska občina v vsem svojem sijaju ponuja idilo istrskih vasic, srednjeveških beneških palač, poletnega vzdušja ob morju, sončnih žarkov in še veliko drugega. Vsak obiskovalec, ki se odloči za sprehod po Mestni občini Koper, bo zagotovo našel kakšen skriti kotiček, vreden raziskovanja. Pričujoča razstava prikazuje delček čudovitih lokacij in točk. Z jutrišnjim odprtjem razstave vas vabimo na popotovanje po barvitih utrinkih Mestne občine Koper, zbranih v različnih fotografijah. Hkrati je razstava povabilo vsem obiskovalcem, da si tudi sami ogledajo izbrane kotičke, ki jih ponuja koprska občina.