DomovNoviceTudi letos v Kopru učitelji in dijaki iz tujine

Tudi letos v Kopru učitelji in dijaki iz tujine

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola je v sodelovanju z Mestno občino Koper, Univerzitetnim inkubatorjem Primorske in Fakulteto za management, včeraj v Pretorski palači organizirala sprejem dijakov iz šestih različnih držav, ki so Koper obiskali  v okviru programa Erasmus+ KA2: Ready for our lives.

Koper so obiskali dijaki iz Litve, Latvije, Italije, Turčije ter s Portugalske in Češke. V okviru projekta Ready for our lives so namreč za dijake in učitelje vseh sodelujočih držav organizirana projektna srečanja. Tako so lani dijaki Srednje ekonomsko-poslovne šole (SEPŠ) Koper obiskali Portugalsko in Turčijo.

“V letošnjem šolskem letu na SEPŠ Koper nadaljujemo s projektom »Ready for our lives«, ki poteka v okviru programa Erasmus+ KA2. Od 5. do 12. oktobra na naši šoli poteka tretje projektno srečanje. Gostimo 13 tujih učiteljev in 20 tujih dijakov iz šestih različnih držav. Tuji dijaki so gostje pri družinah naših dijakov. Za vse udeležence srečanja smo pripravili zanimiv program. Delovne teme srečanja so tokrat ustanavljanje podjetij in poslovni načrti ter »bossing«,” nam je zaupala koordinatorka projekta Nataša Jerman.

DSC_5040
Sprejem dijakov in njihovih profesorjev v Pretorski palači. Foto: ekoper.si

Letos je prvo projektno srečanje organizirala prav SEPŠ. Včerajšnjega sprejema v Pretorski palači se je udeležil tudi predstavnik Mestne občine Koper, vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj, Timotej Pirjevec, ki je dijakom in njihovim profesorjem izrekel toplo dobrodošlico.

DSC_5034
Timotej Pirjevec, vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj, je dijakom in učiteljem izrekel toplo dobrodošlico. Foto: ekoper.si

V tem šolskem letu bodo sledila še srečanja dijakov v Litvi in Italiji, naslednje šolsko leto pa bosta gostiteljici Latvija in Češka.

Podjetniške in komunikacijske spretnosti dijakov

Po besedah Nataše Jerman je projekt Ready for our lives usmerjen v razvoj podjetniških, komunikacijskih in drugih spretnosti pri dijakih. Cilj je namreč, da bi jih dobro pripravili na vstop na mednarodni trg dela. V projektu sodelujejo gostujoče države, v katerih so bila oz. bodo organizirana projektna srečanja. Dijaki in profesorji si bodo na njih izmenjali izkušnje ter sodelovali v raznovrstnih delavnicah.

Dijaki in učitelji, ki jih bomo gostili do 12. oktobra, so nad Koprom navdušeni.