DomovNoviceV prihodnjem tednu začetek brezplačne akcije prevzema in odvoza nevarnih odpadkov

V prihodnjem tednu začetek brezplačne akcije prevzema in odvoza nevarnih odpadkov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 11. in 22. oktobrom bo Marjetica Koper izpeljala brezplačno akcijo prevzema in odvoza nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. V dvanajstih dneh bo s premično zbiralnico obiskala vseh 22 krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper in občino Ankaran. Urnik z odjemnimi mesti bodo uporabniki prejeli skupaj s položnico za odvoz odpadkov v tem tednu.

Nevarne odpadke je zaradi lažjega ravnanja z njimi treba oddati v originalni embalaži. Zbirajo se ločeno po skupinah, pri čemer mešanje med odpadki ni dovoljeno. Med nevarne odpadke sodijo baterije ali akumulatorji, odpadna zdravila, kozmetični izdelki, pesticidi, čistila, topila, barve ali laki, različna svetila in motorna ter jedilna olja.

Oddaja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je za občane Mestne občine Koper in Občine Ankaran brezplačna. Akcija se bo 11. oktobra začela z obiskom krajevnih skupnosti Koper – center in Žusterna, v prvem tednu pa bo premična zbiralnica obiskala še krajevne skupnosti Za gradom, Semedela, Olmo – Prisoje, Škocjan, Vanganel, Bertoki, Pobegi – Čežarji, Sv. Anton, Dekani, Hrvatini, Škofije, Črni Kal ter občino Ankaran.

Vse termine lahko preverite na tej povezavi. Akcija se bo zaključila 22. oktobra, nevarne odpadke lahko sicer celo leto brezplačno oddate na zbirnih centrih Sermin ali Dvori.

Za vsa dodatna vprašanja pokličete na telefonsko številko 05 66 33 700 ali pišite na elektronski naslov info@marjeticakoper.si.

Foto: Marjetica Koper