DomovNoviceTa konec tedna Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Ta konec tedna Dnevi kmetijstva slovenske Istre

KulturaNaši krajiNoviceProsti časSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo ta konec tedna, natančneje 8. in 9. oktobra, po koronskem obdobju brez prireditev, ponovno gostil priljubljene Dneve kmetijstva slovenske Istre. Prireditev bo letos na parkirišču pred stadionom Bonifika, kjer si bodo lahko obiskovalci na stojnicah ob pestrem spremljevalnem programu ogledali ponudbo iz področja kulinarike, vina, oljkarstva, zeliščarstva, sadjarstva, čebelarstva, ročnih del, turizma, ribištva, turističnih kmetij in raznovrstnih kmetijskih pridelkov.

Tudi letos se bo ob tej priložnosti podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo bližje, le korak od starega mestnega jedra. Letos sejem že 16. leto zapored organizira Mestna občina Koper v sodelovanju z ostalimi občinami slovenske Istre in Skupino Tojeto, d. o. o.. Vstop na sejem, ki bo potekal na parkirišču pred stadionom Bonifika, je brezplačen, obiskati pa ga bo možno med 9. in 19. uro.

V okviru letošnjih Dnevov kmetijstva slovenske Istre so organizatorji za obiskovalce pripravili kar nekaj novosti, med katerima velja omeniti dva kotička – Istrski kotiček, kjer bodo predstavljeni raznovrstni domači izdelki in pridelki ter Kulinarični kotiček, kjer si bodo lahko obiskovalci prireditve v živo ogledali pripravo vrhunskih jedi ter se ob tem razvajali ob raznolikih kulinaričnih dobrotah in izbrani vinski kapljici.

Poskrbljeno bo tako za kulturno-zabavni program kot tudi za najmlajše obiskovalce. Več informacij o o programu na letošnjih Dnevih kmetijstva slovenske Istre 2022 najdete na povezavi.

Foto: Dnevi kmetijstva slovenske Istre