DomovNoviceV septembru dve usposabljanji s področja prostovoljstva 

V septembru dve usposabljanji s področja prostovoljstva 

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljska pisarna Koper, ki deluje pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper, organizira v septembru dve usposabljanji s področja prostovoljstva. Namen usposabljanj je okrepiti prostovoljsko delo in opolnomočiti tiste, ki skrbijo za razvoj prostovoljstva v občini.

Prvo usposabljanje, ki bo v četrtek, 14. septembra, je namenjeno mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela ter vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočajo organizacijam, ki bi rade uredile organizacijo prostovoljskega dela, in organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe. Priporočajo ga tudi tistim, ki se soočajo s konfliktnimi situacijami znotraj prostovoljske dejavnosti in iščejo najbolj primerne načine oz. metode za njihovo reševanje.

Več informacij in prijave na povezavi.

Uvodno usposabljanje, ki bo v četrtek, 21. septembra, pa je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. Dotikalo se bo splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Obenem bo dalo širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozorilo na nevarnosti v prostovoljskem delu, hkrati pa usmerjalo njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Več informacij in prijave na povezavi.

Prijave v Prostovoljski pisarni zbirajo do četrtka, 31. avgusta. Za več informacij je na voljo Barbara Kocjančič, koordinatorka prostovoljske pisarne v Kopru, ki je dostopna tudi na telefonski številki  070 713 332.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper