DomovNoviceZaradi izgradnje kanalizacije v Pradah spremenjen prometni režim

Zaradi izgradnje kanalizacije v Pradah spremenjen prometni režim

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v aglomeraciji Bertoki odprla novo gradbišče v sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran. Zaradi del bo od ponedeljka, 7. avgusta, vsak delovnik med 7. in 16. uro popolnoma zaprta občinska cesta Prade – cesta VIII. Dela bodo predvidoma potekala 15 dni.

Zapora cestišča se bo začela na križišču pri hišni številki Prade – cesta VI 7 in se dnevno pomikala po cestišču Prade – cesta VIII proti igrišču. Cesta bo od ponedeljka, 7. avgusta, zaprta vsak delavnik med 7. in 16. uro, v tem času bo oviran dostop do nepremičnin tudi za tamkajšnje stanovalce. Dostop do Ceste Ivana Starca bo urejen po Lovorovi ulici, parkirišče za avtomobile pa bo začasno pod igriščem.

V aglomeraciji Bertoki bo namreč izvajalec del, Grafist, d. o. o., začel izgradnjo kanalizacijskega sistema Bertoki – Zontarji – 4. sklop. V sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran bo Mestna občina Koper priključitev na javno kanalizacijo omogočila 204 prebivalcem in 61 enotam dejavnosti. Na območju Bertokov bo zgrajenih dodatnih 3.476 metrov fekalnega in 503 metre meteornega sistema z dvema črpališčema, s tem pa bo kanalizacijsko omrežje vzpostavljeno na območju zaselka Zonti, skladišča DAR, severnih Bertokov in delno tudi Prad.

Mestna občina Koper in izvajalec del se tamkajšnjim prebivalcem in vsem udeležencem v prometu zahvaljujeta za razumevanje in prosita za strpnost ter upoštevanje prometne signalizacije.

Foto: MOK, zajem zaslona Googlovi zemljevidi