DomovKulturaV skladišču Libertas bodo odmevale nove zgodbe

V skladišču Libertas bodo odmevale nove zgodbe

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Skladišče Libertas je vozlišče, stičišče, kalilnica in presečišče ustvarjalcev. Ponedeljki v Libertasu bodo obarvani z glasbenim pripovedovanjem, ustvarjanjem in hkrati dokumentiranjem novih zgodb.

45.5494632° N, 13.7285177° E

V skladišču bodo ponedeljki namenjeni za soustvarjanje posamezne zgodbe. V ponedeljek, 1. novembra, bo med 16. in 20. uro v tretjem delu stavbe zgodbe pripovedovala skupina Peška. Nastopi bodo zaznamovani z odmevi zvokov, ki bodo skupaj s slikovnimi podobami odtisnjenimi v zvočni zapis in dokumentirani v obliki videa. V tretjem prekatu skladišča bo namreč začasno bivališče ustvaril TM – Traveling Microphone in ob spodbudi Gabra Radojeviča ter sodelavcev z vami sooblikoval prostor zvočnega raziskovanja – Sound research.

Raziskovanja zvoka v skladišču Libertas bo spodbujalo iskanje in razvijanje lastnega potenciala ustvarjalcev, ki si bodo smernice za umetniški izraz postavljali sami. V ospredje bodo postavljeni raziskovanje, spoznavanje in učenje. Vrednotenje bo potekalo na ravni čutenja.

Ustvarjalci bodo imeli priložnost kreativno uporabljati različne vrste opreme in beležiti ustvarjanje na nekonvencionalne načine. S pristopom snemanja na zastarele in neobičajne načine bo v ospredje postavljen zvočni izraz.

TM in Libertas nameravata skrbeti za arhiviranje istrske in slovenske glasbene zgodovine, ji dati prostor za predstavitev in jo s tem ohraniti pred pozabo. Novembrske nastope v Libertasu bodo popestrili še O.K. junior, One cupcake Away in Nevermind.

Foto: MOK