DomovNoviceV sklopu projekta PITCH v Kopru načrtujejo vzpostavitev udobnih kotičkov

V sklopu projekta PITCH v Kopru načrtujejo vzpostavitev udobnih kotičkov

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Za nami je prvo leto 36-mesečnega mednarodnega projekta PITCH, v katerem kot partnerja iz Slovenije sodelujeta Mestna občina Koper in Znanstveno-raziskovalno središče Koper. Pred dnevi se je v Kopru odvila ena od zadnjih letošnjih aktivnosti na temo integracije priseljenk, s poudarkom na vzpostavitvi udobnih oziroma prijetnih kotičkov v prihodnjem letu.

PITCH je mednarodni projekt, katerega cilj je vzpostavitev skupne evropske podlage za podporo oblikovanju in izvajanju lokalnih integracijskih strategij, namenjenih migrantkam, ki bo temeljila na personaliziranem, participativnem pristopu. V ta namen bodo partnerji projekta sooblikovali model, ga prevedli v sedem lokalnih strategij in ga pilotno testirali pri priseljenkah v Sloveniji, Italiji, Grčiji, Španiji, Cipru, Litvi in na Švedskem.

Od začetka projekta partnerji izvajajo različna delovna srečanja, med zadnjimi letos je v Kopru potekal sestanek, na katerem je lokalni svetovalni odbor podrobneje začrtal projektne dejavnosti za naše priseljenke ter s tem presnel mednarodni model PITCH na lokalno raven. S pomočjo izbranih kulturnih mediatork bodo za zainteresirane migrantke v spomladanskih mesecih organizirali nekaj udobnih kotičkov (t. i. cosy corners), kjer se bodo z njimi v prijetnem vzdušju pogovarjali o njihovih željah in potrebah za čim bolj uspešno integracijo v lokalno okolje. Jeseni pa zanje pripravljajo tudi različne delavnice.

Projekt, ki ga sofinancira Evropska unija, se bo izvajal do leta 2025.

Foto: Večgeneracijski center Morje Koper