DomovNaši krajiV Šmarjah podpisali pismo o nameri o spodbujanju razvoja malega podjetništva in obrtništva

V Šmarjah podpisali pismo o nameri o spodbujanju razvoja malega podjetništva in obrtništva

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper je minuli petek na posestvu Santomas v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šmarje organizirala srečanje obrtnikov in podjetnikov iz Šmarij. Srečanja se je udeležilo približno dvajset podjetnikov.

Poleg izmenjave mnenj o vlogi obrtništva in podjetništva v lokalnem okolju je bil glavni namen srečanja podpis pisma o nameri o spodbujanju razvoja malega podjetništva in obrtništva v Krajevni skupnosti Šmarje. »Podpis dokumenta je izkaz skupne namere pri spodbujanju razvoja malega podjetništva in obrtništva na podeželju slovenske Istre oziroma konkretno na območju Krajevne skupnosti Šmarje, kjer je lokacija, ki je identificirana kot potencialno območje umestitve poslovno-obrtniške cone. Tamkajšnji vaščani ostro nasprotujejo gradnji stanovanjskih objektov, ki vsekakor ne bi bili namenjeni mladim družinam iz vasi, podpirajo pa namero ureditve prostora za podjetnike in obrtnike,« je povedal predsednik KS Šmarje Andrej Medved.

V imenu Mestne občine Koper je pismo o nameri podpisala podžupanja Olga Franca, ki je dejala, da bodo na koprski občini združili moči pri iskanju možnosti za čimprejšnjo realizacijo projekta, ki bi predstavljal veliko korist za podeželje slovenske Istre, Mestne občine Koper in Krajevne skupnosti Šmarje.

»Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper kot pobudnica srečanja si želi s tovrstnimi dogodki promovirati vlogo zbornice v lokalnem prostoru. Naše poslanstvo je zastopanje interesov članov, pri čemer smo tako ali drugače uspešni že vrsto let,« je ob podpisu povedal predsednik OOZ Koper Sergej Pinter.

Svoji podjetniški zgodbi, tudi o tem kakšni so lahko zapleti pri gradnji poslovnih prostorov, sta na podlagi lastnih izkušenj, predstavila tudi korpska podjetnika Dimitrij Vivoda in Jernej Čopi, eden od ustanoviteljev podjetje ENSOL 360 d.o.o.

Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper