DomovNoviceV soboto se v Kopru začenja Fantazima

V soboto se v Kopru začenja Fantazima

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

To soboto, 2. decembra, se s prižigom prazničnih luči, drsališčem, zimsko vasico in bogatim programom začenja Fantazima. Zaradi možnosti slabega vremena bo prireditev ob prižigu prazničnih luči namesto na Titovem trgu v koprski Taverni. Dogajanje, ki se bo začelo ob 17. uri, bodo popestrili otroški pevski zbor Osnovne šole Koper, Challe Salle in Faraoni s prijatelji, med katerimi bodo tudi Anika Horvat, Lara Baruca in Tinkara Kovač. Ob 19. uri pa se bo zabava nadaljevala v ritmih Master Mix.

Na ploščadi ob nekdanji Upravi za pomorstvo bo zaživelo drsališče, v koprskem mandraču pa mini zabaviščni park, na Carpacciovem trgu bo zimska vasica s prazničnimi lesenimi hiškami Fantazime s praznično gostinsko ponudbo, v Taverni bosta vrata odprla praznični studio Radia Capris in Božičkova pisarna.

Bogato dogajanje Fantazime se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, 3. decembra, ko bo na Kidričevi ulici Miklavžev sejem, ob 16. uri pa bo na programu prvi adventni sprehod. Brezplačen voden ogled po mestu vas bo popeljal mimo sakralnih objektov, ki jih imamo običajno možnost občudovati le od zunaj, kot so rotunda sv. Janeza Krstnika, Stolnica Marije Vnebovzete, Cestna edikula pri Bošadragi, Cerkev sv. Ane, Cerkev sv. Marte, Oratorij sv. Trojice in Cerkev sv. Nikolaja. Sprehod po praznično okrašenem mestu bo obogatila praznična glasba Glasbene šole Koper.

V nedeljo ob 17. uri bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, ko se bo v Taverno pripeljal Miklavž s kočijo, za glasbeno zabavo pa bo poskrbela Romana Krajnčan.

Dogajanje Fantazime bodo sicer popestrili Klapa Semikanta`, Bepop, Hamo & Tribute 2 love, Vlado Kreslin in Mali bogovi, NOAIR, HeaveniX, Jet Black Diamonds, Zucchero Celebration Band, Cantica ladies, De Peachkiss in številni drugi lokalni glasbeni izvajalci.

Koper bosta tudi letos obiskala Božiček (24. decembra) in dedek Mraz v sklopu Silvestrovanja za otroke s skupino Čuki 30. decembra. Za najmlajše bosta 9. in 16. decembra v Gledališču Koper tudi brezplačni gledališki predstavi.

Koper bo v novo leto vstopil z Janom Plestenjakom, drsališče in zimsko vasico pa bo moč obiskati vse do 7. januarja.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič