DomovNoviceV Splošni bolnišnici Izola odprli niz novih pridobitev

V Splošni bolnišnici Izola odprli niz novih pridobitev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Splošni bolnišnici Izola so včeraj tudi uradno odprli sodoben endoskopski center, kardiološki rehabilitacijski center, gama kamero in novo bolnišnično lekarno. Slavnostnega odprtja se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca.

Omenjene pridobitve so skupaj vredne približno 3,6 milijona evrov, je navedel direktor SBI Radivoj Nardin. Kot je poudaril, novosti ne pomenijo le razvoja posameznih dejavnosti znotraj bolnišnice, temveč tudi dodano vrednosti za bolnike, »saj s kakovostno opremo in kakovostnimi zdravniki lahko dobimo tudi zelo kakovostne diagnoze in kasneje tudi terapije.«

V kardiološkem rehabilitacijskem centru, ki je začel delovati ta mesec, bodo izvajali nov program rehabilitacije pri bolnikih po srčnem infarktu in pri bolnikih s kroničnim srčnim popuščanjem, je na slovesnosti pojasnil strokovni direktor SBI Dušan Deisinger: »Gre za celovito ambulantno rehabilitacijo v bolnišničnem okolju, ki dopolnjuje in nadomešča zdraviliško rehabilitacijo,« je poudaril in navedel, da bo šlo letno skozi rehabilitacijo približno 150 bolnikov.

Sodobni endoskopski center deluje že od novembra. Kot je ob robu prireditve pojasnil nosilec dejavnosti centra Blaž Berger, gre za veliko pridobitev tako za bolnike kot zaposlene: »Imamo možnost delati v najsodobnejšem endoskopskem centru z najnovejšo opremo, ki nam omogoča zaznavo bolezenskih sprememb že v zgodnji fazi in je bolnikom prijaznejša,« je dodal Berger.

Pridobitev na področju nuklearne medicine je t. i. gama kamera. Po Deisingerjevih besedah gre »za hibridno tehnologijo z nizkodoznim CT-jem, pri čemer natančnejša lokalizacija lezij za bolnike pomeni manj dodatnih preiskav.« Nova lekarna pa poleg novih prostorov pomeni tudi popolnoma nov pristop pri naročanju zdravil in medicinskih pripomočkov ter njihovi distribuciji, je še dejal Deisinger.

Odprtja se je udeležila podžupanja Mestne občine Koper Olga Franca, ki je direktorju in celotnemu vodstvu bolnišnice čestitala za zelo pomembne razvojne korake v korist bolnikom. Zaposlenim se je zahvalila za kakovostno delo in oskrbo bolnikov, ki bosta z novimi pridobitvami zagotovo še boljša.