DomovNoviceV zmagovalni ekipi Diplomatske regate 2017 tudi Boris Popovič

V zmagovalni ekipi Diplomatske regate 2017 tudi Boris Popovič

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na letošnji tradicionalni Diplomatski regati je slavila Maxi Jena, medtem ko si je drugo mesto prijadrala ekipa Adriatic Europe. V zmagovalni posadki, ki je bila praktično brez konkurence, je bil letos tudi koprski župan Boris Popovič.

Kljub slabemu vremenu in občasnim močnim nalivom so organizatorji Diplomatske regate dogodek tudi letos uspešno izpeljali. Udeležbo na regati je namreč potrdilo 337 gostov, ki se bodo udeležili tudi uradnega večernega dela s podelitvijo nagrad. Diplomatska regata je poleg uglednih gostov na krovu jadrnic tudi letos pritegnila številne obiskovalce, ki so si ples na morju želeli ogledati v živo.

Diplomatska regata je, po mnenju organizatorjev, edina tovrstna prireditev, na kateri se v jadranju pomerijo med seboj tudi člani diplomatskega zbora. Vsi jadralci, ki si to želijo, imajo možnost zajadrati s člani diplomatskega zbora oz. vidnejšimi politiki in gospodarstveniki iz slovenskega prostora, o čemer odloča žreb.

Tradicionalne družabno-športne prireditve, ki jo prireja Jadralni klub Veter v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve, so se, tako kot vsako leto, udeležili jadralci, diplomati, politiki in gospodarstveniki, ki so priložnost izkoristili tudi za bolj sproščeno druženje. Letos se je regate udeležil tudi koprski župan Boris Popovič, in sicer na zmagovalni jadrnici Maxi Jena.