DomovNoviceV Žusterni spremenjen prometni režim za pešce in kolesarje

V Žusterni spremenjen prometni režim za pešce in kolesarje

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo ob kopališču v Žusterni uredila nov elektroenergetski priključek iz transformatorske postaje Žusterna. Zaradi del bo od danes do predvidoma sredine februarja 2023 za pešce in kolesarje spremenjen prometni režim na delu kolesarske poti ob Kopališču Žusterna, mimo Centra vodnih športov Koper proti obmorskemu parku.

Izvajalec del, družba Grafist, d. o. o., bo v teh dneh začel gradbena dela ob kopališču v Žusterni, kjer bo po naročilu koprske občine uredil nov NN priključek iz transformatorske postaje. Zaradi izvedbe izgradnje NN-izvoda bo do predvidoma sredine februarja 2023 veljala začasna sprememba prometne ureditve na javni poti v Žusterni, in sicer na pešpoti, ki poteka vzporedno z ograjo območja Centra vodnih športov Koper in kopališča.

Pešci bodo v času izvedbe del preusmerjeni na kolesarsko stezo. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev bo izvajalec del območje gradbišča fizično ločil od preostale javne površine, na zaporo in spremenjen prometni režim pa bo opozarjala prometna signalizacija. Po zaključku del bo izvajalec območje gradbišča povrnil v prvotno stanje.

Mestna občina Koper vse občanke in občane prosi za previdnost in upoštevanje prometne signalizacije ter se zahvaljuje za razumevanje in strpnost.

Foto: zajem zaslona Google zemljevidi, Jaka Ivančič