DomovNoviceVabilo gostinskim ponudnikom za sodelovanje na Tednu mladega oljčnega olja

Vabilo gostinskim ponudnikom za sodelovanje na Tednu mladega oljčnega olja

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival mladega oljčnega olja bo zaznamoval konec novembra in začetek decembra v destinaciji Koper. V tem času se bo v izbranih restavracijah odvil Teden mladega oljčnega olja. Zainteresirani gostinski ponudniki imajo čas za prijavo do 6. novembra.

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS Koper) in Mestna občina Koper bosta ob podpori partnerjev konec novembra izpeljali Festival mladega oljčnega olja. Eden od ciljev projekta je oljkarjem slovenske Istre ponuditi možnost, da se širši javnosti predstavijo kot vrhunski pridelovalci oljčnih olj, sočasno pa pri ljudeh dvigniti nivo ozaveščenosti glede poznavanja in pozitivnih učinkov uporabe oljčnega olja. Poleg strokovnega dela festivala, na katerem bodo med drugim izbrali najboljša mlada oljčna olja slovenske Istre, bodo med 25. novembrom in 3. decembrom v izbranih restavracijah destinacije Koper izpeljali Teden mladega oljčnega olja.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper vabi gostinske ponudnike destinacije Koper k prijavi za sodelovanje v okviru Tedna mladega oljčnega olja. Pogoj za sodelovanje je, da v času Tedna oljčnega olja (25. 11.- 3. 12.) pripravijo in gostom ponujajo poseben meni, v katerega vključijo mlado oljčno olje ter prek degustacije mladih oljčnih olj svojim gostom približajo poznavanje oljčnega olja.

Gostinci, ki bodo sodelovali v Tednu mladega oljčnega olja, bodo prejeli brezplačne vzorce najbolje ocenjenih mladih oljčnih olj, ki jih bodo uporabili pri pripravi menijev na podlagi mladega oljčnega olja in gostom ponudili v okušanje ter možnost sodelovanja na brezplačnem izobraževanju na temo mladega oljčnega olja.

Gostinskim ponudnikom, ki se bodo vključili v akcijo, bo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper omogočil še druge ugodnosti, kot so posebna izpostavitev pri promocijskih aktivnostih, zagotovitev profesionalnih fotografij in druge ugodnosti.

Prijave za gostinske ponudnike so odprte do ponedeljka, 6. novembra, na povezavi.

Foto: Jaka Ivančič, Jaka Jeraša