DomovNoviceZaradi slabe vremenske napovedi občina odpira parkirni hiši Belveder in Sonce

Zaradi slabe vremenske napovedi občina odpira parkirni hiši Belveder in Sonce

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi zelo slabe vremenske napovedi za današnjo noč in jutrišnji dan, ki predvideva močnejše nalive in poplavljanje morja na nižje ležečih delih obale, bo Mestna občina Koper omogočila brezplačno parkiranje v parkirnih hišah Belveder in Sonce. Omenjeni parkirni hiši bosta prosto dostopni od danes od 22. ure do jutri do 22. ure.

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes ponoči in jutri dopoldne izdala opozorilo pred obilnimi padavinami s krajevno močnimi nalivi in poplavljanjem morja. Napovedi Arsa za MOK kažejo, da bo v 24 urah lahko padlo več kot 120 mm dežja, veter pa bi lahko dosegal sunke hitrosti 100 do 120 km/h. Ob tem bo možno tudi poplavljanje rek in morja.

Gladina morja bo najvišja jutri okoli 9. ure, morje bo lahko poplavilo v večjem obsegu v višini okoli 50 cm. V Kopru bodo razlivanju izpostavljena predvsem območja Mestnega kopališča in Kopališča Žusterna, Moleta, semedelskega in koprskega mandrača, Semedelske promenade, Ukmarjevega trga in celo Pristaniške ulice.

Zaradi slabe vremenske napovedi se je MOK odločila vsem občankam in občanom omogočiti brezplačno parkiranje v parkirnih hišah Belveder in Sonce. Parkirni hiši bosta prosto dostopni od danes, 26. oktobra, od 22. ure do jutri, 27. oktobra, do 22. ure. Zapornice sicer ne bodo dvignjene, uporabniki bodo morali ob prihodu v parkirno hišo vseeno prevzeti parkirni listek, a se jim bodo zapornice ob izhodu samodejno dvignile; plačilo pakirnega listka torej ne bo potrebno.

Zaradi možnosti poplavljanja makadamskega dela parkirišča za tržnico in Ukmarjevega trga ter vseh ostalih parkirišč ob morju občankam in občanom svetujemo, naj svoja vozila pravočasno umaknejo. Tudi sicer naj poskrbijo za svoje imetje in ga zavarujejo, ob tem pa naj pazijo nase in svoje bližnje.

Foto: MOK