DomovNoviceVabljeni na kulinarično popotovanje pod zvezdami

Vabljeni na kulinarično popotovanje pod zvezdami

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletje je tukaj in prijetno ohlajeni večeri kar kličejo po druženju na prostem. V osrednji koprski kavarni Golden Loggia Koper so poskrbeli za ponovno večerno dogajanje v starem mestnem jedru Kopra. To nedeljo, 4. julija, vas vabijo med 19. in 23. uro na čisto pravo kulinarično poslastico v okviru dogodka MARISTRA – Gastronomski zakladi Istre in morja.

Slovenska Istra vedno postreže z okusnimi mediteranskimi jedmi, o katerih razmišljamo še dolgo po vrnitvi z dopusta. Če tudi vi spadate v to skupino, vas vabimo, da se podate na nedeljsko kulinarično popotovanje pod zvezdami. Na dogodku bodo sodelovali štirje Masterchef kuharji, ki se bodo vsak s svojo jedjo predstavili v štirihodnem meniju. Z nakupom kupončka boste lahko degustirali posamezno jed ali celotni degustacijski meni, ki bo sestavljen iz hladne predjedi Žiga Gabrovca (brancinov karpači z olivnim oljem), tople predjedi Maše Trubačev (sip v vinu s kremno polento), glavne jedi Adama Šerca (saltimbocca boškarina in krompirjev pavé s tartufi) in sladice Ane Potočnik (sorbet iz sezonskega sadja s suhim ledom, sadno marmelado in čokoladno zemljo s pinjolami).

Vsaka jed bo pripravljena s sestavinami vrhunskih lokalnih proizvajalcev – brancina Fonda, Barba soli, olivnega olja Lisjak in tartufov Gold Istra, da grlo ne bo suho, pa bodo poskrbeli vinarji, destilaterji in pivovarji slovenske Istre. Vse sestavine bo na licu mesta možno tudi kupiti.

Večer na dih jemajoči arhitekturni kulisi bo popoln z glasbeno spremljavo lokalnega tria JazzObala. Z vami bodo Sandi Štor, Simone Lanzi in David Nik Lipovac.

Projekt MARISTRA je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.