DomovNoviceVabljeni na sprejem najboljšega kajtarja na svetu

Vabljeni na sprejem najboljšega kajtarja na svetu

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Športno društvo Kite klub Koper in Mestna občina Koper vabita jutri, 19. oktobra, ob 18. uri v koprsko Taverno, kjer bomo skupaj pričakali najboljšega kajtarja na svetu Tonija Vodiška.

Vrhunski koprski kajtar se po skoraj mesecu dni vrača domov iz Cagliarija na Sardiniji, kjer je pred dnevi osvojil naslov svetovnega prvaka za najboljši dosežek v karieri v disciplini olimpijskih iger 2024.

V zadnjih letih je Koprčan ves čas v svetovnem vrhu v formuli kite, bil je precej časa tudi na čelu članske svetovne lestvice, daljše težave z zdravjem pa je odpravil in je v zadnjega pol meseca z jasno vizijo in športno borbenostjo v mesecu oktobru osvojil v Grčiji evropski, pred dnevi pa v Italiji še naslov svetovnega prvaka v olimpijskem kajtanju.

Dobrodošlico in čestitke bodo vrhunskemu koprskemu športniku ob podpornikih, navijačih in prijateljih izrekli tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, predsednik Športne zveze Koper Arturo Steffe in predstavniki Jadralne zveze Slovenije ter slovenske policije, kjer je Koprčan tudi zaposlen.