DomovNoviceVabljeni v Žusterno na ogled 33. mednarodne regate Capris

Vabljeni v Žusterno na ogled 33. mednarodne regate Capris

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob svoji 40. obletnici delovanja Kajak kanu klub Žusterna v soboto, 13. avgusta, od 8. ure naprej vabi v Center vodnih športov Žusterna na ogled mednarodne regate Capris. V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma za kanuiste in kanuistke. Različne kategorije na regati, ki vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke ter člane, pa se bodo med seboj pomerile na olimpijskih razdaljah 200 metrov v smeri rt pri otočku – klub in 500 metrov v smeri Molet–klub.

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje okroglo 40-obletnico obstoja. Je prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah. Kasneje so se na obali razvili še trije, vsi z lokacijo v Ankaranu. Klub organizira več tekem letno, v vseh letnih časih, tako imamo pozimi že tradicionalno državno prvenstvo v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, spomladi pa se začnejo tekme slovenskega pokala, eno do dve organizira tudi koprski klub.

Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala simbol kluba. Vsako leto se je udeležijo tako slovenski kot tudi tuji klubi, ker je regata mednarodna. Letos pričakujejo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 10 klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz Italije in Slovaške.

Opozorilo za vse plavalce ob progi

Zaradi spremenjenega akvatorija se bodo letos tekmovalci v kajakih enosedih in dvosedih pomerili na olimpijskih razdaljah 200 metrov v smeri rt pri otočku – klub in 500 metrov v smeri Molet–klub. Kajak kanu klub Žusterna prosi vse kopalce, ki se na lastno odgovornost kopajo na obali med otočkom zraven Centra vodnih športov in Moletom v Žusterni, da v času tekmovanja med 8. in predvidoma 13. uro ne plavajo ob ali na progi, ki bo v neposredni bližini.

Več informacij o tečajih in vpisu v Kajak kanu klub Žusterna najdete na spletni strani www.kkkzusterna.si

Foto: Jaka Ivančič, Kajak kanu klub Žusterna Facebook, Patricija Bratuša