DomovNoviceVeč kot pol milijona za šest občinskih nepremičnin

Več kot pol milijona za šest občinskih nepremičnin

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na današnji javni dražbi nepremičnin v njeni lasti prodala šest nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov od devetih, ki so bili uvrščeni na dražbo. Občinska blagajna je tako bogatejša za dobrih 585.000 evrov.

Mestna občina Koper je na prvi letošnji javni dražbi naprodaj dala kar tri nepremičnine na širšem območju graščine Panajotopulo v Bertokih. Prvi dve, v skupni izmeri v 872 m², ki predstavljata vrt in dvorišče kompleksa graščine Panajotopulo in kjer je možno graditi le popolnoma vkopano klet, je prodajala v paketu in ju prodala po izklicni ceni 100.100 evrov. Tretjo nepremičnino, v izmeri 910 m², na območju, na katerem je predvidena gradnja stanovanjske stavbe, je prodajala po izklicni ceni 163.709 evrov, a je zanjo po napetem draženju iztržila precej več, in sicer 231.000 evrov.

Na dražbi sta bili še dve nepozidani stavbni zemljišči z območja za stanovanja v Bertokih, obe je občina prodala po izklicni ceni, prvo za 78.950 evrov, drugo pa za 41.530 evrov. Po izklicni ceni 22.540 evrov je bila prodana tudi nepremičnina v Črnem Kalu v izmeri 643 m².

Bolj zanimivo je bilo draženje nepozidanega zemljišča v naselju Zgornje Škofije. Za sklop nepremičnine v izmeri 519 m² in nepremičnine v izmeri 481 m² do deleža ene tretjine, po kateri je predviden dostop, je v občinsko blagajno namesto 94.729 evrov, kolikor je znašala izklicna cena, steklo 111.000 evrov.

Sicer pa tokrat ni bilo zanimanja za tri nepremičnine oz. nepremičninske sklope, ki bodo zato uvrščeni na naslednjo občinsko javno dražbo.

Foto: MOK