DomovNoviceVinjeni voznik povzročil nesrečo na Ankaranski cesti

Vinjeni voznik povzročil nesrečo na Ankaranski cesti

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ankaranska cesta v Kopru je bila včeraj prizorišče neljubega dogodka. Vinjeni voznik je povzročil verižno trčenje štirih osebnih vozil, posredovati pa so morali gasilci javnega zavoda Gasilska brigada Koper, ki so izvajali protipožarno varovanje in odklopili akumulatorje vozil. Ena oseba je bila v spremstvu ekipe nujne medicinske pomoči prepeljana v izolsko bolnišnico, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Ob 21.30 uri je včeraj voznik osebnega avtomobila, državljan Slovenije, na lokalni cesti od Kopra proti Bertokom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avtomobila in tako povzročil nesrečo. V trčenju sta se lažje telesno poškodovali voznica in potnica, obe državljanki Slovenije, so pojasnili na PU Koper.

Vozilo povzročitelja je odbilo v še dva osebna avtomobila, v katerih nihče ni bil telesno poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,66 mg/l. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.