DomovNoviceVrača se Festival Poletje z biseri z edinstvenimi koncerti pod zvezdami

Vrača se Festival Poletje z biseri z edinstvenimi koncerti pod zvezdami

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letošnje koprsko poletje bo Festival Poletje z biseri postregel z vrhunskimi slovenskimi glasbeniki, ki se bodo občinstvu v osrčju našega mesta predstavili v edinstvenih glasbenih nastopih. Tako kot v minulih letih bo prizorišče skoraj vseh sredinih koncertov Kapodistriasov trg na dvorišču Pokrajinskega arhiva v Kopru.

Festival bodo jutri, 29. junija, odprli štirje odlični glasbeniki, in sicer Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Tomislav Jovanović – Tokac in Samo Budna, ki se bodo poklonili 60. obletnici ustvarjanja legendarnih rockerjev The Rolling Stones.

V središče Kopra bo zavila tudi turneja zasedbe Lačni Franz, imenovana Veliki finale. Primorskemu občinstvu se bodo s poslovilnim koncertom vakustični različici predstavili v sredo, 6. julija.

Sreda, 13. julija bo ob klopi prijateljstva pod kipom Ionasa Kapodistriasa gostila glasbenika Gregorja Strasbergarja–Štras (MRFY)in Bojana Cvjetićanina (Joker Out).

V drugi polovici julija, natančneje 20. julija, bo občinstvo lahko uživalo ob glasbeniih ritmih legendarnega primorskega glasbenika  Tulia Furlaniča, ki ga bo na odru pod zvezdnatim nebom spremljala domača koprska zasedba Kamnolomi.

  1. julija bo Festival Poletje z biseri podal roko Primorskemu poletnemu festivalu in koprski italijanski narodni skupnosti ter se za ta večer prestavil v koprsko Taverno. Nastopili bodo Radiomondo orchestra, zasedba, sestavljena iz svetovno znanih glasbenih imen. Projekt pod vodstvom Maurizia Camardijana odru združuje glasbenike petih različnih narodnosti. Vstop na ta koncert bo brezplačen.

V začetku meseca avgusta, natančneje, sredo, 3. avgusta se festival vrača na Kapodistriasov trg, kamor prihaja skupina Katalena. Na zadnjem koncertu letošnjega niza bisernih večerov v sredo, 10. avgusta, pa bo lahko občinstvo prisluhnilo bratsko-sestrski glasbeni dogodivščini Severe in Gala Gjurina, ki nas bosta po njunih zvočnih pokrajinah zapeljala tako v intimni kot bendovski različici.

»Pred letošnjim festivalom je vzdušje res vznemirljivo. Koncerti in dogodki na vsakem koraku. Dejansko smo po zaprtju in prepovedi dogodkov zaradi Covid obdobja letos priča pandemiji dogodkov.  Zdaj že peto leto poskušamo vzdrževati kvaliteto na Festivalu Poletje z biseri, saj je primorsko občinstvo specifično. Kajti, kar sicer v državi pije vodo, ni nujno, da tudi pri nas. Zato izvajalce skrbno načrtujemo,« pove Iztok Novak Easy, glavni organizator festivala in doda: »Festival ne nagovarja publike, ki se zadovolji zgolj s popularno kulturo, nasprotno v mesto želimo pripeljati tudi glasbo, ki ni naslovnicah. Se nam pa zdi zelo pomemben način, pristop k izvedbi dogodka od samega ambienta do akustične izvedbe nastopov glasbenikov.«

Razen brezplačnega julijskega konceta v koprski Taverni, ko bo Festival Poletje z biseri podal roko Primorskemu poletnemu festivalu, so vsi ostali koncerti plačljivi.

Več informacij o nakupu vstopnic na povezavi.

Foto: Festival Poletje z biseri