DomovKulturaVrtiljak zabave, glasbenih dogodkov in gledališča ter celo drive-in kina

Vrtiljak zabave, glasbenih dogodkov in gledališča ter celo drive-in kina

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Živahen poletni kulturni utrip se nadaljuje tudi v avgustu – danes Koper gosti prvo kino predstavo, ki si jo lahko ogledate kar iz svojega avtomobila, poleg tega pa na svoj račun spet prihajajo najmlajši, kot tudi ljubitelji glasbe in uličnih performansov, ki bodo lahko izbirali med različnimi dogodki po starem mestnem jedru.

Ob 19. uri se v mesto, na Gortanov trg vrača Družinsko gledališče Kolenc, z njim pa tudi otroški poletni gledališki vrtiljak, ki bo tokrat navduševal s predstavo Mala čarovnica Lili – čarobni meč. Predstava traja 45 minut in je namenjena otrokom od 3. leta starosti dalje.

Danes se zaključuje tudi festival Plavajoči grad, ki v Kopru v okviru 16. Alpe Adria PUF Festivala gostuje vse od ponedeljka, 30. julija. Ob 19. uri se v Taverni začenja gledališki del programa, in sicer s krajšim lutkovnim uvodom na odprtem odru, ob 19. 30 pa je na sporedu še odlična predstava Deduško – Dedek (po knjigi Leteči dedek, avtorja Štepána Zavrela) Lutkovnega gledališča Bratislava.

Danes Taverna gosti odlično predstavo Deduško – Dedek (po knjigi Leteči dedek, avtorja Štepána Zavrela) Lutkovnega gledališča Bratislava, ki jo je zrežiral Matija Solce.

Predstava govori o dedku Slavomiru, ki bi moral biti v domu za ostarele, a se je izmuznil in vtihotapil v svojo delavnico, med prijatelje. V njegovih rokah se predmeti spreminjajo v mesta, pokrajine in ljudi. Predstava, ki jo je režiral Matija Solce, predstavi lutkovno gledališče, kot ga nismo vajeni. Igrivost, neverjeten tempo, dih jemajoči toni, enigmatične scene, ki ujamejo pogled, izjemna natančnost, spontanost in komičnost, ki jemlje navidh iz nesmisla in domišljije vsakdanjega življenja. Zgodbe starih staršev nosimo vse življenje, ohranjamo njihovo zapuščino in jo prenašamo v naslednjo generacijo.

Plavajoči grad je vse v dni v mesto pripeljal številne ljubitelje uličnega gledališča in glasbeno igralskih performansov.

Ob 20.30 se dogajanje seli v Circolo, sedež Italijanske skupnosti Santorio, Santorio, kjer bodo občinstvo razvajali Nothing concrete (UK-FR-I) in drugi glasbeniki, ki so sodelovali v programu letošnjega festivala Etno HisEtria.

Danes bo živahno tudi v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper, ki v okviru festivala Poletje z biseri gosti znanega slovenskega reperja Zlatana Čordiča – Zlatka in izolskega MC-ja, Andreja Bučarja – DriLL-a. Spopad dveh reperskih scen ‘fužinske in obalne’ se začenja ob 21. uri, vstopnice pa lahko kupite prek Eventima, v Baru Cameral, na sedežu Kluba študentov občine Koper in na blagajni pred koncertom.

Bo pa tokratna sreda postregla tudi nekaj za prave nostalgike – parkirišče pri stadionu Bonifika se bo namreč za en večer prelevilo v drive-in cinema, ki ga Koper gosti prvič. Na velikem platnu bodo predvajali film Umor na Orient Ekspresu, posnet po istoimenskem romanu mojstrice kriminalk Agathe Christie, ki ga odlikuje odlična igralska zasedba.


Vstopnina na dogodek znaša 3 evre na avto. Nakup karte je možen na Info točki KŠOK-a v času uradnih ur na Cankarjevi 9a v Kopru, kot tudi na vhodu dogodka od 20. ure naprej. Za vse obiskovalce, ki se bodo dogodka udeležili brez avta, bodo pred platnom postavljeni stoli, kavči in ležalniki. Za vse tiste, ki pridete brez avta, bo ogled filma brezplačen. KŠOK-ove hostese bodo poskrbele, da ne boste lačni in žejni.