DomovNoviceFOTO IN VIDEO: “Amazing” Azamazing odel Titov trg v barve vokalne ekstaze

FOTO IN VIDEO: “Amazing” Azamazing odel Titov trg v barve vokalne ekstaze

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

“Enostavno sem fascinirana. Današnji večer je presegel vsa moja pričakovanja!”, “Koncerta v tako čarobnem ambientu še nisem doživela…,” so bili le nekateri izmed prvih vtisov, ki so prevevali več kot očarane potnike Azamare Quest po včerajšnjem dogodku Azamazing na Titovem trgu. Več kot 650-glavo množico je v svet vokalne ekstaze popeljala priljubljena skupina Perpetuum Jazzile, prav tako pa je bilo poskrbljeno za izvrstno lokalno kulinarično ponudbo.

Kot je povedala svetovalka koprskega župana Jana Tolja, je gostovanje Azamazinga prav v Kopru produkt večletnih prizadevanj. Pot do nedavnega dogodka se je trasirala pred štirimi leti, ko so Janez Maček z družinsko vodeno turistično agencijo Atlas Express, Mestna občina Koper in Luka Koper, ki upravlja potniški terminal, ladjarju Azamara Club Cruises, ki sodi v skupino Royal Caribbean Cruises, zagotovila, da lahko tudi Koper in Slovenija zagotovita nepozaben dogodek za goste na krovu ene izmed najprestižnejših ladij na svetu.

V tujini so tovrstni dogodki sicer stalnica, v Kopru pa se je takšen koncert, s katerim mesto spodbuja potniški turizem in ga približuje lokalnemu prebivalstvu, zgodil že tretjič, v letošnji sezoni je to prvi dogodek, sledila pa mu bosta še dva, in sicer 19. septembra in 4. oktobra.

Naj spomnimo, da so se za gostovanje dogodka poleg Kopra, potegovali tudi Dubrovnik, Hvar in Split. »Za izvedbo lanskih dveh dogodkov smo prejeli tudi posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta,« še spomni Jana Tolja.

Azamazing uvršča Koper na svetovni zemljevid turističnih destinacij

Izvedba tovrstnih dogodkov je za Koper izjemnega pomena. »S takšnimi dogodki se Koper zagotovo uvršča na svetovni zemljevid turističnih destinacij. Poleg tega se naše mesto predstavlja z lokalno ponudbo,« dodaja Jana Tolja in pove, da je celotna izvedba dogodka finančno pokrita s strani ladjarja, kar pa posledično našemu mestu prinaša dodano vrednost tudi iz finančnega vidika.

Navdušenja nad izvedbo dogodka pa ni skrival niti koprski župan Boris Popovič, ki je ob tej priložnosti izrekel podporo organizatorjem, obenem pa spomnil, da je bil prav »Koper tisti, ki je med 60 dogodki Azamazing po svetu, prejel prvo nagrado za izvedbo«. Prepričan je, da bo titulo zmagovalca obdržal tudi v prihodnje.

»Enostavno sem fascinirana. Današnji večer je presegel vsa moja pričakovanja! Vrhunska glasbena zasedba in izvrstna kulinarična ponudba mi bosta ostali v spominu na to prelepo mediteransko mesto,« nam je po koncertu zaupala Mary iz Atlante. Njena prijateljica Bonny iz Floride pa je poleg odlično organiziranega dogodka očaral tudi Koper, ki ga raziskovala popoldan. »Posebej so mi bile všeč majhne trgovine v starem mestnem jedru, ki v svoji domačnosti in prijaznosti osebja odražajo karakter mesta,« navdušeno pove.

»Koncerta v tako čarobnem ambientu še nisem doživela. Romantična osvetlitev trga, vrhunski glasbeni zvajalci ter odličen izbor lokalnih ponudnikov, ne bi prav nikogar pustil ravnodušnega. Mislim, da je organizacija tovrstnega dogodka velik uspeh za vaše mesto,« nam je  dejala Stella iz Kanade, ki je na potovanju skupaj s svojo družino.