DomovNaši krajiVsakodnevna doživetja vabijo v Koper in njegovo okolico

Vsakodnevna doživetja vabijo v Koper in njegovo okolico

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper in zeleno podeželje, ki ga obdaja, v sklopu poletne akcije 10 tednov doživetij vsak dan ponujajo doživetja za različne okuse in ciljne skupine.

Poletna akcija 10 tednov doživetij v Kopru velja za novost letošnje poletne turistične ponudbe v destinaciji Koper, s katero želijo v Koper in njegovo okolico privabiti tako večdnevne kot tudi enodnevne obiskovalce in jim ponuditi čim več edinstvenih doživetij. Gostje, ki v destinaciji Koper pri izbranih ponudnikih opravijo vsaj tri nočitve, so upravičeni do enega doživetja brezplačno, sicer pa so doživetja na voljo po enotni ceni 12 evrov. Vstopnice oziroma kupončki za koriščenje doživetij so na prodaj v turistično-informacijskem centru (TIC) Koper v Pretorski palači. Prav tako prek TIC-a potekajo rezervacije doživetij za vse tiste, ki kupončke za brezplačno doživetje prejmejo pri nastanitvenih ponudnikih.

Doživetja so vse do konca avgusta razporejena na vse dni v tednu in ob različnih urah, tako da se obiskovalci lahko udeležijo prav vseh. Avanturisti in tisti bolj aktivni po duši denimo lahko izberejo morsko aktivnost, kot sta najem supa ali kajaka v sklopu parka vodnih športov Active Koper v Žusterni ali se s kolesom oziroma električnim kolesom zapeljejo do okoliških krajev. Ljubitelji žlahtne kapljice lahko izbirajo med ogledi kleti in vinogradov ter degustacijami v vinskih kleteh Vinakoper, Brič in Santomas ter manjših kleteh na zelenem podeželju Kopra, kot so Vinales v Šmarjah, vinska klet Bordon v Dekanih, klet Rakar v Trebešah in vinski kleti Vilij Bržan ter Vina Montis & Eko Laura v Marezigah. Prav tako se lahko v Marezigah odločijo za obisk Vinske fontane, na kateri lahko poskusijo najboljša vina iz slovenske Istre in uživajo ob čudovitem razgledu.

Raziskovalci in ljubitelji kulturno-zgodovinskih znamenitosti se lahko odločijo za voden ogled  koprskega mestnega stolpa oziroma Zvonika in veličastne Pretorske palače, ljubitelji narave pa se lahko odpravijo do vasice Trsek, kjer lahko v Zeliščnem raju slovenske Istre pobliže spoznajo pridelavo in gojenje zelišč ter pripravo destilatov, eteričnih olj in drugih izdelkov. V sklopu akcije 10 tednov doživetij lahko gostje obiščejo tudi vasico Grintovec, kjer pridelujejo odlična oljčna olja Morgan, ki v zadnjih letih segajo po najvišjih nagradah in priznanjih doma in po svetu. Prav posebno doživetje so pripravili v Rdeči pravljici v Marezigah, ki obsega degustacijo oljčnega olja, namiznih oljk in namazov iz oljk ter doživetje dotika stopal po mini stezi občutka v  Red Fairytale – Rdeči Pravljici v Marezigah. Obiskovalci bodo v sklopu enega od doživetij lahko spoznali tudi zanimive mešanice soli Barba sol, ki poleg nejodirane nerafinirane morske soli vsebujejo mleta zelišča in druge sestavine lokalne pridelave.

Točen razpored in urnik doživetij je dostopen na www.visitkoper.si, vsi, ki bi radi čim prej rezervirali svoje nepozabno poletno doživetje, pa se lahko obrnete na TIC Koper osebno, prek elektronske pošte tic@koper.si ali telefonske številke 05 6646 403.