DomovNoviceZa nekatere občine prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, pri nas ogroženost ostaja v veljavi do preklica

Za nekatere občine prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, pri nas ogroženost ostaja v veljavi do preklica

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v občinah Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 25. junija 2019.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta od 4. julija 2019 na zgoraj navedenih območjih prenehala izvajati poostren nadzor.

V občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica in Hrpelje Kozina velika požarna ogroženost naravnega okolja do preklica še naprej ostaja v veljavi. Na območjih naravnega okolja navedenih občin je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, in ognjemete. Na teh območjih bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija še vedno izvajala poostren nadzor.