DomovNoviceZA VEČJO VARNOST V PROMETU: “Trezno za volan!”

ZA VEČJO VARNOST V PROMETU: “Trezno za volan!”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper že vrsto let sodeluje v številnih preventivnih cestno-prometnih akcijah, s čimer poskuša redno zagotavljati varnost občanov in obiskovalcev, ki so vsakodnevno udeleženi v prometu.

Delovanje Mestne občine Koper tako temelji na predpostavki, da vsi subjekti (policija, ustanove, organizacije, občani, prebivalci in obiskovalci) delujejo čim bolj povezano pri zaznavanju in določanju prioritet na področju prometne varnosti s ciljem izboljšati kvaliteto življenja v bivalnem in delovnem okolju.

Mestna občina Koper skrbi za načrtovanje in usklajevanje nalog preventive in vzgoje v cestnem prometu posveča posebno pozornost.

Da bi se še bolj zavedali naše vloge v prometu je Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, ki uspešno sodeluje tudi s koprskim občinskim inšpektoratom, pripravila niz preventivnih video prispevkov.  

Kot prvi video prispevek objavljamo “Trezno za volan”, saj na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, ki botruje vsaki tretji smrtni prometni nesreči.

Že v naslednjih dneh pa vam predstavimo nov video prispevek z naslovom “Hvala Ker vozite zmerno”.