DomovNoviceVIDEO: Promet in cesta napak ne oproščata

VIDEO: Promet in cesta napak ne oproščata

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Da bi se še bolj zavedali kako pomembna je naša vloga v prometu je Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, ki uspešno sodeluje tudi s koprskim občinskim inšpektoratom, pripravila niz preventivnih video prispevkov. Tokrat vam predstavljamo “Hvala, ker vozite zmerno”.

Neprilagojena hitrost je namreč še vedno najpogostejši dejavnik za nastanek prometnih nesreč, saj je vsaka tretja povezana s hitrostjo.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Zavedati se namreč moremo, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki nam lahko popolnoma spremeni življenje.

Na Mestni občini Koper se tveganj v prometu zavedajo, zato vsako leto sodelujejo v različnih nacionalnih preventivnih akcijah kot so: varnostni pas, varnost kolesarjev, pešci, poostren nadzor nad za invalide predvidena parkirna mesta, začetek šolskega leta oziroma varna pot v šolo, spremljanje varnosti v turistični sezoni in različnih dogodkih in prireditvah, nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil in evropskem tednu mobilnosti, če naštejemo samo nekatere.

Prispevku “Hvala, ker vozite varno”, bo v naslednjih dneh sledila predstavitev prispevka “Varno s kolesom v prometu”.