DomovNoviceZačelo se je množično testiranje v Kopru

Začelo se je množično testiranje v Kopru

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se je na parkirišču ob stadionu Bonifika začelo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z virusom SARS-CoV-2. Testiranje, ki ga organizirata Ministrstvo za zdravje in Zdravstveni zavod Zdravje, bo potekalo danes, vse do 17. ure in jutri, med 9. in 17. uro, predhodna prijava za brezplačno “walk-in” in “drive-in” testiranje ni potrebna. Zaradi potreb testiranja je sicer parkirišče za stadionom vse do srede, 30. decembra, popoldan, za promet zaprto.

Šotori in vsa potrebna infrastruktura za odvzem brisa so postavljeni na delu parkirišča neposredno pred vhodom na nogometni stadion, vhoda na območje testiranja sta dva, za pešce s strani Ljubljanske ceste, za tiste, ki na testiranje prihajajo za avtomobilom, pa s parkirišča za stadionom. Vhoda sta ločena in ustrezno označena v slovenskem in italijanskem jeziku.

Mestna občina Koper še naprej poziva vse, naj se ljudje na testiranje raje odpravijo z avtomobilom in tako preprečijo morebitno širjenje okužbe zaradi stikov z drugimi osebami.

Predhodna prijava za brezplačno “walk-in” in “drive-in” testiranje ni potrebna, prebivalci morajo s sabo imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, med čakanjem je treba ohranjati medsebojno razdaljo in nositi masko. Rezultat testa je znan v približno 15 minutah, poslan bo v nacionalni register bolnikov, prek Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo posameznik prejel izvid in hkrati tudi navodilo, kako ravnati naprej.