DomovNoviceZačenja se obnova kanalizacije OŠ Antona Ukmarja

Začenja se obnova kanalizacije OŠ Antona Ukmarja

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se začenjajo pripravljalna dela za obnovo notranjega kanalizacijskega sistema Osnovne šole Antona Ukmarja na Markovcu. Poleg fekalnega sistema, ki ga bodo sanirali v celoti, bodo v okviru naložbe obnovili tudi manjši del meteorne kanalizacije. Dela bodo sklenjena do poletja, šola bo tudi med obnovo svoj učni program in spremljajoče dejavnosti izvajala nemoteno.

Dela bo izvajal izbrani izvajalec, gradbeno podjetje Grafist, ki bo naložbo razdelil v več faz in tako tudi v času obnove zagotovil nemoten potek pouka. Posamezni odsek kanalizacije bodo med obnovo začasno izključili iz omrežja, pred ponovno priključitvijo v sistem pa bodo opravljena dela in navezave preverile še službe Marjetice Koper, ki upravlja javno kanalizacijsko omrežje. Po potrebi bodo z manjšim črpalnim sistemom preventivno zajezili izliv voda iz osnovne šole v hudournik ter tako preprečili vsakršno možnost vpliva sanacijskih del na kakovost kopalnih voda v kopališču Žusterna.

Obnova cevovodov in priključitev nove infrastrukture na javno kanalizacijsko omrežje bodo sklenjeni še pred začetkom poletne sezone, sledijo zaključna dela in ureditev okolice šole. Mestna občina Koper bo za naložbo namenila 90.000 evrov.