DomovNoviceZačenja se Start up: vikend novih tehnologij

Začenja se Start up: vikend novih tehnologij

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru mladih Koper se danes pričenja StartUp: vikend novih tehnologij, ki bo potekal do sobote, 17. novembra 2018. Mladim do 35. leta bo ponujena priložnost, da v svojih idejah in rešitvah izkažejo inovativnost in tržno usmerjenost. Glede na ponujene izzive, bodo pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo uspešnih podjetnikov, razvijali poslovne modele, produkte ali storitev.

Izzive, katerih se bodo lotili so Digitalna obogatitev ČudolandijeVirtualna Pretorska palačaSladka Istra – obogatitev z digitalno tehnikoZgodovinski razvoj mesta Koper in Glem – center podeželja.

Prva najbolje ocenjena ideja oz. rešitev bo prejela denarno nagrado v višini 1000 evrov, druga 300 evrov in tretja 200 evrov. Udeležili pa se boste lahko tudi delavnic o novih tehnologijah z demonstracijo (Arduino, VR, 3D prinitng, blockchain in pitching). 

Program vikenda najdete tukaj: https://drive.google.com/file/d/16vxRSBQVRC0odgObCJgpTjPhoOmsAJIT

Center mladih Koper zeli z organizacijo dogodka promovirati inovativnost, popularizirati podjetniško kulturo in razvijati kompetence potrebne za podjetništvo. Dogodek organizirajo v okviru platforme StartUp Koper-Capodistria, v katero je vključenih 6 deležnikov – Univerzitetni inkubator Primorske, Središče Rotunda Koper, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Center mladih Koper, Regionalni razvojni center Koper in Zavod RS za zaposlovanje (Območna služba Koper), projekt pa financira Mestna občina Koper.