DomovNoviceZadnja produkcija Gledališča Koper v letošnji sezoni

Zadnja produkcija Gledališča Koper v letošnji sezoni

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Gledališče Koper bo v maju predstavilo svojo zadnjo produkcijo v letošnji sezoni. Od srede, 10. maja, do sobote, 13. maja, bo vsak večer na sporedu predstava Ni tako slabo kot zgleda, ki jo je napisal britanski dramatik in scenarist Peter Barnes.

V predstavi, ki jo je režirala Renata Vidič, dva moška kikirikata, se repenčita kot petelina in se ob tem sprašujeta o lastni umeščenosti v svet ter smislu bivanja v njem. Zenovsko indoktrinirani učitelj juda, ki poskuša na prvi uri treninga na noge postaviti dva spastična paralitika, ki sta s tresavico in zvitimi okončinami najmanj primerna za disciplino, odvisno od telesne harmonije, ter slepi zakonski mož, ki v lastni spalnici zaloti prav tako slepo ženo in njenega slepega ljubimca, kar izzove številne komične situacije, so protagonisti treh Barnesovih enodejank, združenih pod naslovom zadnje med njimi – Tukaj smo sami petelini, nobenega drugega ni, Še malo, pa niti ne tako malo, zena za začimbo in Ni tako slabo kot zgleda.

Avtor se je v vseh treh premišljeno izognil lažnemu patosu, ki pravzaprav najbolj žali in ponižuje prizadete ljudi, in je s predstavitvijo njihovih celovitih odnosov, slabosti in vrlin dosegel to, kar nam je v vsakdanjem življenju navadno tako težko, namreč dojemati drugačne kot resnično enakopravne člane družbe.

V predstavi igrajo Igor Štamulak, Mak Tepšić, Blaž Popovski, Rok Matek, Luka Cimprič in Mojca Partljič.

Več o predstavi si preberite na povezavi.

Foto: Jaka Varmuž, Gledališče Koper