DomovNoviceNa forumu v Dubrovniku tudi o koprskem potniškem turizmu

Na forumu v Dubrovniku tudi o koprskem potniškem turizmu

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V Dubrovniku je te dni potekal forum o razvoju potniškega turizma v Mediteranu, ki ga je organiziralo podjetje Risposte Turismo iz Benetk. V okviru foruma so bile organizirane različne okrogle mize z namenom predstavitev stanja turizma na področju potniških ladij, jaht, luksuznih ladij in trajektnih povezav. Udeležila se ga je tudi podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič.

Podžupanja je bila povabljena na okroglo mizo o stanju potniškega turizma v Jadranu in njegovem nadaljnjem razvoju. Spregovorila je o potniškem turizmu v Mestni občini Koper, o nadaljnjem razvoju te pomembne turistične panoge in o destinacijskem managementu. Še posebej je poudarila, da je segment potniškega turizma velikega pomena za Mestno občino Koper, istrska mesta in celotno Slovenijo ter da ga je treba razvijati predvsem v skladu s potrebami mesta in njegovih prebivalcev.

Hrvatin Kozlovičeva je dodala, da bomo tudi v Kopru, po vzoru hrvaških potniških pristanišč, uveljavili turistično takso za potnike iz potniških ladij, denar pa uporabili za investicije v Mestni občini Koper. Ob tem je še podala pobudo za ustanovitev združenja jadranskih občin, ki se ukvarjajo s potniškim turizmom in se soočajo s podobnimi izzivi pri organizaciji logistike, potnikov in pri usmerjanju turističnih tokov.

Na dvodnevnem forumu so tako udeleženci prisluhnili trendom in smernicam, ki se nakazujejo na področju potniškega turizma, domov pa se vrnili s sliko izzivov, ki nas čakajo v prihodnje. Naslednje leto bo forum potekal v italijanski Ravenni.

Foto: MOK