DomovNaši krajiZagon projekta »Izkusimo istrsko podeželje«

Zagon projekta »Izkusimo istrsko podeželje«

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Z decembrom so na UP FTŠ Turistici pod vodstvom dr. Metoda Šuligoja in v sodelovanju z Mestno občino Koper zagnali projekt »TURIZMO IŠTRIANO« Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija (LAS Istra), ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Pobudo za projekt je dala Mateja Hrvatin Kozlovič, predsednica turistične zadruge Zakladi Istre z.o.o.. Namen projekta je razvoj istrskega podeželja z razvojem novih tematskih turističnih produktov, pri čemer želijo izhajati iz konceptov edinstvenosti, avtentičnosti, sonaravnega razvoja in bogate naravne in kulturne dediščine istrskega podeželja.

 

V okviru projekta bodo izvedene različne izobraževalne delavnice za obstoječe in potencialne turistične ponudnike na ruralnem območju Istre, tematski tečaji (npr. jezikovni in drugi tečaji s podjetniškimi vsebinami, start-up delavnice itd.), načrtno se bo povezovalo ponudnike s ciljem doseganja sinergijskih učinkov s poudarkom na povezovanju mesta in podeželja, identificiralo se bo priložnosti in neodkrite potenciale za razvoj novih tematskih produktov (npr. bogata zgodovina podeželja Istre, šege, navade in šagre itd.) in intenzivno izvajalo promocijske aktivnosti inovativnih turističnih produktov, ki pripomorejo k uveljavitvi destinacije. Izvedba prve delavnice je predvidena že v januarju 2019.