DomovNoviceZaključek Carpaccievega leta v koprki stolnici in blagoslov ribiških čolnov

Zaključek Carpaccievega leta v koprki stolnici in blagoslov ribiških čolnov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprski stolnici se obeta zanimiv teden. Že v četrtek namreč ob 18. uri v Bošadragi pripravljajo mašo s katero bodo počastili sv. Andreja, v nedeljo pa bodo v stolnici na Titovem trgu ob 10. uri s slavnostno mašo zaključili Carpaccievo leto.

V Bošadragi se bodo verniki zbrali ob obnovljeni edikoli, kjer bo potekala sveta maša v čast sv. Andreja, poleg tega pa bo potekal tudi blagoslov ribiških čolnov. Po maši bo sledilo druženje, ribiči pa vas bodo počastili z odlično pripravljeno morsko hrano.

V nedeljo bo v koprski stolnici zanimivo dogajanje. Foto: arhiv eKoper

V nedeljo, 3. decembra bo v stolni cerkvi na Titovem trgu potekala sveta maša v čast zaključka Carpaccievega leta. Maše se bodo udeležili tudi restavratorji iz restavratorskega centra v Ljubljani, ki so restavralili dela Vittoreja Carpaccia.

Ob tej posebni priložnosti pa boste imeli možnost slišati tudi popolnoma novo mašno pesem, ki jo bosta izvedla pevski zbor Univerze na Primorskem in pevski zbor Aegida pod dirigentsko taktirko Ambroža Čopija. Vabljeni torej v soboto ob 10. uri v stolno cerkev na prav posebno mašo, kjer bo maševal oče Primož Krečič.