DomovNoviceKoprskim rokometašem uspel preboj v skupinski del pokala EHF

Koprskim rokometašem uspel preboj v skupinski del pokala EHF

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Polna dvorana v Areni Bonifika je bila včeraj prizorišče povratne tekme 3. predkroga pokala EHF med Koprom in Gwardio Opole s Poljske.

Na začetku so pobudo prevzeli gostje in povedli na krilih Malcherja, ki je v 8. minuti zabeležil že 3. obrambo in tako omogočil soigralcem, da so pobegnili na prednost 3 zadetkov pri 1:4. Neodločnost v napadu je prevesila tehtnico na stran Poljakov, kljub razpoloženemu Vranu v domačih vratih in dobri igri v obrambi. Deveta minuta je bila odločilna, Vujović je namreč zahteval minuto odmora in povratek Kopra se je začel z dvema zadetkoma Bratkoviča in enim zadetkom Krečiča. Vran je tako v 14. minuti zabeležil svojo 7. obrambo, Bratkovič pa je stekel v protinapad in popeljal Koper v vodstvo. Na odmor so Koprčani tako odšli s prednostjo 15:9.

Foto: RD Koper

Drugi polčas so gostje začeli z 2 napadalcema na liniji 6 metrov, vendar to ni zmedlo domačih igralcev, ki so pridno polnili vrata gostujočega vratarja. Koprčani so z veliko mero borbenosti ohranjali razliko, ki jim je odpirala vrata v Evropo, kljub temu gostje niso odnehali in so s požrtvovalno igro držali priključek tako, da je bil pritisk na domači sedmerici vse večji in večji. V 50. minuti je Sokolič iz protinapada zadel za 23:16. Gostje so odgovorili z delnim izidom 2:0 in tako ponovno odprli tekmo z zadetkom v 52. minuti, ko je bil rezultat 23:18. Želja po zmagi je pognala igralce, ki so na krilih fanatičnega navijanja 12. Kopra in preostalih navijačev odgovorili na zadnje napade gostov in Sokolič je v 56. minuti zadel za največjo prednost na tekmi 26:18.

Kljub vsemu so gostje v zadnjih minutah srečanja še zadnjič zapretili in z dvema zaporednima zadetkoma še zadnjič zapretili. Kljub temu so domači ohranili mirne živce in odigrali tako, kot je bilo potrebno ter zaključili tekmo s 6 zadetki prednosti pri 27:21.

Veselje po tekmi je bilo neverjetno, saj je Koprčanom uspel preboj v skupinski del pokala EHF.