DomovNoviceV Kopru se pospešeno pripravljajo na Magični december

V Kopru se pospešeno pripravljajo na Magični december

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnji petek, 1. decembra, se v Kopru z odprtjem drsališča na Titovem trgu, praznično gostinsko ponudbo in bogatim programom začenja Magični december.

V teh dneh na Titovem trgu postavljajo pod za več kot 300 kvadratnih metrov veliko drsališče, ki ga bodo s prireditvijo ob simboličnem vstopu v Magični december odprli prihodnji petek, 1. decembra, ob 17. uri.

Ob drsališču ne bo manjkala praznična gostinska ponudba in vsakodnevni brezplačni bogat spremljevalni program. Tako se bodo v sklopu Magičnega decembra na različnih prizoriščih starega mestnega jedra kot tudi v številnih krajih na podeželju občine odvili številni pevski in plesni nastopi, koncerti, predstave in drugo praznično dogajanje.

Najmlajše bo razveselil predvsem obisk dobrih mož – Miklavža ob odprtju Miklavževega sejma 6. decembra, Božička, ki bo Koper obiskal 23. decembra s predbožičnim koncertom Alye in dedka Mraza 30. decembra, ko bodo pripravili tudi Silvestrovanje za otroke, ki ga bo popestril nastop skupine BQL.

Med 6. in 10. decembrom pa bo dogajanje v mestu še dodatno popestril Miklavžev sejem, ki ga bodo postavili na trgu ob Kavarni Triglav in Čajnici Vanilla ob koprski promenadi.

Tudi letos bo za vstop na drsališče treba odšteti 1 evro, 1 evro pa bo, enako kot lani, stala tudi izposoja drsalk, medtem ko bodo otroci do 6. leta v spremstvu odrasle osebe lahko drsali brezplačno. Drsališče bo obratovalo vsak dan med 10. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa med 10. in 22. uro.

Mestna občina Koper je tudi letos brezplačno drsanje v dopoldanskem času ponudila vsem osnovnim šolam v občini in več kot polovica le-teh se je povabilu že odzvala, tako bo tudi letos v drsanju uživalo več kot 1500 učencev druge triade. 

Sicer pa velja med večjimi dogodki Magičnega decembra omeniti še koncert Siddharte v športni dvorani OŠ Koper 16. decembra, Caprisov božični koncert 22. decembra v Areni Bonifika, na katerem bo nastopil hrvaški pevec Gibonni, Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Marezige 26. decembra in 31. decembra tradicionalno prireditev v Taverni S Koprom v novo leto 2018.

Bogato dogajanje Magičnega decembra se bo zaključilo 7. januarja 2018. Podroben program je vsem obiskovalcem na voljo na www.magicnidecember.si.