DomovŠportKošarkarji Sixta Primorske znova uspešni

Košarkarji Sixta Primorske znova uspešni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v četrtek na tekmi 1. kroga lige Nova KBM premagali ekipo Hopsi Polzela z 71:64 (12:21, 37:46, 56:57).

Vodilna ekipa domačega prvenstva je v zaostali tekmi prvega kroga, ki je odpadla zaradi sodniške stavke, odpotovala k Hopsom iz Polzele. Čeprav so bili Primorci favoriti, pa tega vsaj v prvem polčasu niso pokazali.

Domači so v drugi četrtini sicer nadoknadili zaostanek in goste ujeli na 26. točki, a so Hopsi znova pobegnili in na glavni odmor odšli s prednostjo devetih točk. Drugi polčas je postregel s precej bolj izenačeno igro, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so gostje le upravičili vlogo favorita in tekmo dobili.

Foto: KK Sixt Primorska

Najboljši strelec pri domačih je bil z 18 točkami Tadej Ferme, izkazala pa sta se še Shawn King s 13 točkami in še 12 skoki, Marjan Čakarun pa je zbral 10 skokov. Pri gostih je Milojko Vasilić dosegel 13 točk.

Ekipi v naslednjem, 8. krogu igrata v začetku decembra, Hopsi bodo 2. 12. gostovali pri Šentjurju, Sixt Primorska dan kasneje gosti Ilirijo.