DomovŠportUspešen zaključek 4. državnega prvenstva v morskem kajaku

Uspešen zaključek 4. državnega prvenstva v morskem kajaku

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli vikend se je med portoroškim Bernardinom in koprsko Žusterno odvilo 4. državno prvenstvo v morskem kajaku, ki se ga je udeležilo 58 tekmovalcev in tekmovalk iz 10 slovenskih klubov (KKK Žusterna, KKK Orka, KKK Ljubljana, KKK Bohinj, KKK Čatež, KKK Tacen, KK Simon in KK Nivo Celje, ŠD Kondor Godešič, KK Skok Šport) in 7 iz madžarskega KK Tolna.  

Med skupno 65 tekmovalci, ki so se v kajakih enosedih, kajakih dvosedih, kajakih kanujih in SUPih (deskah) pomerili na 16-km razdalji, sta bila absolutno najhitrejša Jošt Zakrajšek (KKK Tacen) in Lea Prodan (KKK Žusterna) v kajakih enosedih, ki sta poleg zlatih odličij v svojih kategorijah prejela tudi Pokal Kopra, po katerem se tekmovanje imenuje. Zakrajšek je v cilj prispel prvi, za to pa je potreboval natanko 1 uro in 4 minute, Prodanova pa 1 uro in 30 minut.

Foto: Mirela Baruca

V kategoriji »člani« K1 sta se za Zakrajškom uvrstila še Simon Oven in Anže Urankar (oba iz KKK Ljubljana), v kategoriji »mladinci« K1 pa so slavili Urban Novak (KK Simon), David Franca in Peter Karas (oba KKK Žusterna). Med »veterani« se je najbolje odrezal Pavel Kuralt (KK Nivo Celje), sledila sta mu Matjaž Avšič (KKK Čatež) in Jože Hafner (ŠD Kondor Godešič). Moški so se pomerili tudi v kajaku dvosedu K2, najboljši dvojec sta bila Peter Kalan in Jure Kalan, drugo mesto sta dosegla Niko Svoljšak in Lapanja (oba dvojca KKK Bohinj), tretje mesto pa sta zasedla Martin Gale in Nejc Gale (KK Simon).

Med ženskami so se v kategoriji »članice« v K1 najbolje odrezale Lea Prodan, za njo pa še Zala Zanoškar (KK Nivo Celje), ki sta bili tudi prva in druga med mladinkami, ter Bernarda Podbevšek (KKK Žusterna), med mladinkami pa se je na tretje mesto uvrstila Živa Jančar (KK Simon). V kategoriji »veteranke« je nastopila le Eva Ferjan.

Najhitrejši SUPar, Peter Baričevič (Klub KEKA)  je v cilj priveslal v 1 uri in 55 minut, drugi pa je bil Edi Campagnaro (KKK Orka).

Tokratne tekme se je udeležil tudi Andrej Jelenc, nekdanji svetovni prvak v kajaku na divjih vodah in sedanji direktor Kajakaške zveze Slovenije, ki je dogodek soorganizirala z domačim klubom KKK Žusterna in ankaranskim KKK Orka.